FOTO & VIDEO Atletism: Oficialitățile locale dau asigurări că lucrările la stadionul de atletism se vor relua în curând

0
1012

Stadionul de atletism din Bănie, care trebuia construit încă din 2016 lângă arena „Ion Oblemenco“, ar putea ieşi din hibernare în curând, au anunțat oficialitățile locale, ieri, într-un clip video postat pe Facebookul primăriei.

Dacă totul se va derula conform graficului, stadionul cu o capacitate de 5000 de locuri ar trebui să fie gata anul viitor.

Procedura de achiziție este în acest moment în faza de evaluare a ofertelor. În curând se va desemna și uncâștigător, iar lucrările la stadionul de atletism se vor relua. Lucrările au demarat în mai 2015, însă au fost abandonate prin septembrie 2016.

„La ora aceasta, caietul de sarcini este pe SEAP, ofertele s-au depus, sunt în analiză și cât de curând vom stabili și un câștigător al acestei licitații. Sperăm că vom avea un câștigător serios așa cum am avut la marea majoritate a construcțiilor care s-au realizat în Craiova și în felul acesta, într-un an de acum încolo, să avem o bază sportivă întregită cu acest stadion de atletism”, a spus Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Oficialii urbei speră ca noua arenă din Bănie să fie omologată de Federația Internațională de Atletism pentru competiții internaționale.

„Acest stadion a apărut ca o necesitate în momentul în care Stadionul Ion Oblemenco a început să prindă contur pentru că dispariția pistei de atletism de pe acea arenă, impunea realizarea unei alte piste de atletism. Din cauza problemelor care au apărut în timpul contrucțiilor de aici, deoarece ne aflăm într-o zonă unde pânza freatică este extrem de ridicată, lucrările de construcție au fost sistate. Am reluat proiectarea și cu această ocazie ne-am gândit, luând în calcul faptul că baza sportivă din Craiova a ajuns la un nivel atât de ridicat încât să nu ne mai permită să facem lucruri mărunte, să construim o bază atletică la cel mai înalt nivel. Vom avea un stadion care va fi acreditat de Federația Internațională de Atletism, sperăm noi, pentru că la baza acestui proiect stă o consultanță dată de o firmă din Germania, acreditată de Federația Internațională de Atletism”, a conchis edilul Craiovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.