FOTO Baschet (M): Craiova câștigă dramatic meciul cu U BT Cluj | 72-70

0
770
LNBM, SCM U Craiova - U BT Cluj 72-70 | FOTO: Ionuț Greere
LNBM, SCM U Craiova – U BT Cluj 72-70 | FOTO: Ionuț Greere

Victorie importantă pentru SCM Universitatea Craiova în etapa a 12-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Trupa lui Aco Todorov s-a impus pe teren propriu, scor 72-70, în fața formației U BT Cluj-Napoca, după un meci de infarct, cu multe răsturnări de situație i multă tensiune pe final.

Ambele echipe au după această etapă 9-3 la general. Oltenii mai au de jucat la Pitești și pe teren propriu cu Timișoara. De partea cealaltă, Clujul va mai juca în sezonul regulat două partide pe teren propriu, cu Oradea, respectiv Sibiu.

LNBM, SCM U Craiova – U BT Cluj 72-70 | FOTO: Ionuț Greere

Alb-albaștrii au marcat primele patru puncte ale partidei, iar oaspeții au replicat cu un run de 8-0 și au preluat inițiativa. Craiova a ratat mult la aruncările de la distanță, nici oaspeții nu au fost prea insirați, astfel că după primele 10 minute de joc Clujul conducea cu 15-10. Sfertul secund a fost echilibrat, ambele echipe și-au reglat tirul la aruncările din spatele semicercului. Ardelenii au fost mai inspirați pe final și au intrat la vestiare cu un avantaj de de 7 puncte, scor 34-27.

LNBM, SCM U Craiova – U BT Cluj 72-70 | FOTO: Ionuț Greere

Oltenii au început mai bine repriza secundă și au recuperat rapid deficitul de 7 puncte, intrând în avantaj după doar două minute. Cu toate că băieții lui Silvășean au restabilit imediat egalitatea, craiovenii au continuat în același ritm, ducând scorul la 43-38. Înaintea ultimelor 10 minute de joc Craiova avea un avantaj de 6 puncte, scor 54-48.

Amfitrionii s-au prăbușit în debutul ultimei secvențe, Todorov a cerut două time-out-uri în decurs de doar câteva secunde, iar scorul a devenit 61-56 în favoarea oaspeților.Oltenii au înțeles ce le-a transmis antrenorul și au restabiilit egalitatea la 61.

LNBM, SCM U Craiova – U BT Cluj 72-70 | FOTO: Ionuț Greere

Finalul a fost foarte tensionat,scorul a devenit 70-70, cu 24 de secunde rămase. După un timp de odihnă solicitat de Todorov, Rasic a faultat iar Mijajlovic a transformat ambele libere, Mihai Silvășan fiind nevoit să își folosească ultimul time-out. După reluarea jocului, Rasic a ratat aruncarea de trei puncte, Dykes a făcut o recuperare ofensivă însă nu a reușit să bage mingea în coș și astfel SCM U Craiova s-a impus cu 72-70.

Porter Troupe a totalizat 14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Morris Curry a terminat meciul cu 14 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, iar Igor Mijajlovic a adăugat 14 puncte, iar Goran Gajovic a pus pe tabelă 13 puncte, 8 recuperări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.