Ilie Balaci a fost condus astăzi pe ultimul drum de mii de oameni, fani, prieteni, oficialități locale și naționale, oficiali din lumea sportului. Au fost momente emoționante, momente pe care nimeni nu le va uita niciodată.

„Minunea Blondă” a fotbalului românesc a părăsit această lume în aplauzele oamenilor care l-au iubit și ovaținat pe bătrânul „Central” din Bănie. Ropote de aplauze, lacrimi și cântece ale suporterilor au însoțit cortegiul funenar către Cimitirul Sineasa.

Aurică Ţicleanu a ținut un discurs in memoriam, iar la căpătâiul lui Ilie Balaci și-au luat adio pe rând: Pavel Badea, Gabi Popescu, Rodion Cămătaru, Silviu Lung, Emil Săndoi, Dănuţ Bica, Marius Iordache, Gică Hagi, Dănuţ Lupu, Eugen Trică, Gică Craioveanu, Gică Popescu, patronul Universităţii Craiova – Mihai Rotaru, Aurică Țicleanu, Silvian Cristescu, Costel Orac, Victor Niculescu, Mircea Lucescu, dar și sportivi de la secțiile clubului SCM Craiova.

Sicriul în care se afl trupul neînsuflețit al lui Balaci a fost depus în această dimineață pe gazonul arenei din Bănie, iar apoi cortegiul a plecat spre Biserica Sfântul Ilie, acolo a avut loc slujba de înmormântare.

Cortegiul funerar a oprit câteva minute în fața Primăriei din Craiova, dar și la Universitatea din Craiova, unde toată mulţimea a intonat imnul echipei de fotbal Universitatea Craiova.

Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Sineasca în prezența a peste 3000 de oameni.

În semn de recunoștință pentru întreaga sa carieră, autoritățile au decis ca în următoarea ședință de Consiliu Local, se va face propunerea schimbării numelui Bulevardului Știrbei Vodă cu numele fostei glorii a fotbalului românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.