EURO 2024 – Echipa Națională | Edi Iordănesu: „E o grupă nebună…”

0
104

Selecționerul naționalei României, Edi Iordănescu, a declarat, după înfrângerea în fața Belgiei, cu scorul de 0-2, la EURO 2024, că grupa din care face parte formația sa este una nebună, dar s-a arătat încrezător că „tricolorii” se vor califica în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal.

„E o grupă nebună! Slovacia a bătut Belgia, noi am bătut Ucraina, Ucraina a bătut Slovacia, noi am pierdut cu Belgia. E un moment de răscruce pentru noi toţi. E momentul adevărului pentru toată lumea. Am simţit o emulaţie incredibilă. Am simţit căldura românilor, dar e momentul în care trebuie să strângem rândurile. E momentul pozitivismului, al solidarităţii. E momentul să ne arătăm ataşamentul faţă de această generaţie şi această generaţie va răsplăti românii cu o calificare. Vă spun sigur asta“, a declarat selecționerul.

Iordănescu  s-a arătat mulţumit de jocul echipei; supărat de primirea golului doi

Edi Iordănescu s-a arătat mulţumit de jocul echipei, care s-a dăruit total în partida cu Belgia.

„Eu mulțumesc echipei pentru că a dat tot ce a fost mai bun. A fost un joc în care ne-am luptat, nu am cedat, am dat tot ce am putut şi pentru asta eu sunt recunoscător echipei. Cu siguranță e foarte greu când pleci de la 0-1 în fața locului 3 mondial şi ştiam că este greu. Asta a făcut ca în prima repriză să suferim destul de mult. În a doua repriză am văzut o altă Românie, cu altă preocupare, puteam să întoarcem rezultatul, am avut trei-patru ocazii în care puteam să întoarcem rezultatul”

El s-a arătat însă nemulțumit de faza de la golul doi al belgienilor care a venit în urma unei pase de peste 70 de metri.

„Tot timpul e loc de mai mult, dar echipa a încercat să dea totul, a dat totul, şi eu nu pot să fac să fiu supărat pe aceşti băieți care au câştigat împotriva Ucrainei şi care țin România pe primul loc şi care au o şansă la calificare. Suntem la mâna noastră. Dacă ai două, trei, patru ocazii şi nu marchezi… M-a supărat golul doi, pentru că a fost o minge de la 70 metri. Acum trebuie să ne recuperăm şi să ieşim cu un rezultat pozitiv în ultimul joc care să ne ducă mai departe”, a mai spus Iordănescu.

Toate echipele din grupa României au câte trei puncte după două partide disputate și meciurile din ultima etapă sunt decisive pentru calificarea în optimile de finală. Miercuri, de la ora 19:00, se joacă meciurile România – Slovacia (Frankfurt) și Belgia – Ucraina (Stuttgart).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.