UEFA Nations League | România și-a aflat adversarele din grupa Ligii Națiunilor

0
113
FOTO: FRF

Joi, 8 februarie, la Paris, a avut loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, ediția 2024/2025, care va începe în toamna acestui an, după EURO 2024 Germania.

În Liga C, România a fost cap de serie, făcând parte din urna 1, alături de Suedia, Armenia și Luxemburg. La evenimentul UEFA organizat în capitala Franței ne-am aflat adversarii cu care vom juca, tur-retur, în septembrie – noiembrie acest an.

România va fi în grupa C2 și va avea ca adversare Kosovo, Cipru și Lituania / Gibraltar.

COMPONENȚA GRUPELOR LIGII NAȚIUNILOR

LIGA D
Grupa D1: Lituania/Gibraltar (cele două vor disputa un meci de baraj în luna martie), San Marino, Liechtenstein;

Grupa D2: Moldova, Malta, Andorra;

LIGA C
Grupa C1: Suedia, Azerbaijan, Slovacia, Estonia;

Grupa C2: ROMÂNIA, Kosovo, Cipru, Lituania/Gibraltar (cele două vor disputa un meci de baraj în luna martie);

Grupa C3: Luxembourg, Bulgaria, Irlanda de Nord, Belarus;

Grupa C4: Armenia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord, Letonia;

LIGA B
Grupa B1: Cehia, Ucraina, Albania, Georgia;

Grupa B2: Anglia, Finlanda, Irlanda, Grecia;

Grupa B3: Austria, Norvegia, Slovenia, Kazakhstan;

Grupa B4: Țara Galilor, Islanda, Muntenegru, Turcia;

LIGA A
Grupa A1: Croația, Portugalia, Polonia, Scoția;

Grupa A2: Italia, Belgia, Franța, Israel;

Grupa A3: Olanda, Ungaria, Germania, Bosnia;

Grupa A4: Spania, Danemarca, Elveția, Serbia;

Despre adversarii României în Liga Naţiunilor 2024/2025

Kosovo

  • O reprezentativă cu care ne-am duelat recent, chiar în preliminariile EURO 2024, un 0-0 la Priștina și o victorie a tricolorilor, 2-0, la București, pe Arena Națională.
  • Momentan nu are selecționer, dar posedă același grup de fotbaliști care evoluează în campionate străine puternice (Rrahmani – Napoli, Zhegrova – Lille, Muriqi – Mallorca, Rashica – Beșiktaș, Muric – Burnley).

Cipru

  • O națională împotriva căreia am jucat de 13 ori în istorie și am pierdut o singură dată, reușind să obținem 9 succese. Cu toate acestea, ultimul duel datează din 2011!, un amical disputat pe tărâm cipriot și încheiat cu victoria noastră la lovituri de departajare, după 1-1 în timp regulamentar.
  • Cipru a încheiat pe ultimul loc, cu 0 puncte și golaveraj 3-28 preliminariile EURO 2024, într-o grupă cu Spania, Scoția, Norvegia și Georgia în care nu a pus în niciun moment probleme privind calificarea.

Lituania / Gibraltar

  • Reprezentanta din urna 4 valorică nu e încă decisă. Pe 26 martie vom afla, când se joacă returul barajului Ligii Națiunilor (pe 21 martie e turul), care va fi învingătoare și, implicit, adversara tricolorilor
  • Dacă vom întâlni Gibraltar, reprezentativă care a încheiat ultima în grupă și cu 0 puncte, golaveraj 0-41!, în preliminariile EURO 2024 o grupă cu Franța, Țările de Jos, Grecia și Irlanda, ar fi o premieră istorică pentru naționala noastră!
  • Lituania a avut calificări EURO 2024 mult mai reușite și constituie o reprezentativă cu mai multă tradiție și valoare. Balticii au terminat cu 6 puncte preliminariile recente, după o victorie în Bulgaria și remize cu Ungaria, Bulgaria și Muntenegru.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.