UEFA Euro U21 | Emil Săndoi: „Trebuie să dea dovadă de disciplină, și fotbalistică și în afara terenului, lucru deosebit de important”

0
548

Naționala de tineret a României se pregătește în Italia pentru campionatul European U2 găzduit de țara noastră și Georgia.

Emil Săndoi, selecționerul reprezentativei U21 a României, a vorbit despre jocurile de la Turneul Final și despre așteptările pe care le are de la tinerii tricolori.

„Mă interesează să obținem omogenitate mai mare, să stabilim relații de joc. Avem o perioadă de două săptămâni. Având în vedere că am avut doar trei acțiuni, aceste două săptămâni sunt foarte importante. Acesta este primul obiectiv, să obținem omogenitate și relații de joc.

A fost cea mai mare performanță obținută de naționala de tineret. În momentul în care o generație de dinaintea ta a obținut rezultate notabile, trebuie să pleci de la premisa că poți să ajungi și tu în acel punct. Și simplu fapt că stăm în aceeași locație ar trebui să ne motiveze și mai mult.

De valoare nu cred că trebuie să mai discutăm, pentru că, automat, dacă sunt aici, sunt unii dintre cei mai valoroși pe care îi avem în această generație. Trebuie să dea dovadă de disciplină, și fotbalistică și în afara terenului, lucru deosebit de important. Fără o disciplină tactică nu se pot obține niciodată rezultate bune.

Cred că această dăruire, atitudine, pe care trebuie să o arate fiecare jucător la antrenamente și la jocuri, trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Este vorba și de respectarea sarcinilor de joc, în funcție de adversarul pe care îl întâlnești. Un joc colectiv, în unele momente, se rezumă și la o confruntare individuală. Pe lângă aceste caracteristici e vorba și de inspirație, de valoarea individuală, de deciziile pe care le iei în anumite momente.

Îmi doresc. Atât timp cât au făcut pasul la prima reprezentativă înseamnă că au valoare, că au avut evoluții bune, bineînțeles, ar fi un plus valoare care ar veni în rândurile noastre. Îi dorim, unii au fost până acum la echipa de tineret.

Sunt echipe puternice, asta e clar. Avem un prim joc extrem de dificil cu echipa cea mai titrată. Spania a câștigat cele mai multe titluri europene. Au un bazin de jucători fantastic, au de unde să aleagă. La ei nu contează foarte mult dacă lipsește un jucător.

Apoi, întâlnim două reprezentative care produc jucători tineri pentru campionate din străinătate, reprezentativa Ucrainei și reprezentativa Croației. Trebuie să fim conștienți că la un turneu final toate echipele au valoare ridicată”, a spus Emil Săndoi pentru FRF.

România U21 face parte din Grupa B, alături de Spania, Ucraina și Croația. Selecționata tricoloră își va disputa meciurile din grupă pe stadionul „Steaua” din București.

Programul grupei B:

  • Miercuri, 21 iunie

 19:00  Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)
 21:45  România – Spania (Stadionul Ghencea, București)

  • Sâmbătă, 24 iunie

 19:00  România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

  • Marți, 27 iunie

 21:45  Croația – România (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.