Rugby: Înfrângere dramatică cu Uruguay

0
211
Meciul test dintre Romania si Uruguay, din cadrul World Rugby, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, duminica 13 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Naţionala de rugby a României a fost învinsă cu scorul de 16-21 (13-6) de reprezentativa Uruguay, duminică, într-un meci-test disputat pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

După o confruntare dramatică, tricolorii au pierdut partida în ultimele secunde, deşi per ansamblu au dominat şi au făcut mai puţine greşeli decât adversarii lor.

Scorul a fost deschis în minutul 7 de Vlăduţ Popa, care a transformat o lovitură de pedeapsă, dar după doar 5 minute, prin acelaşi procedeu, oaspeţii au egalat, prin Felipe Berchesi.Tot Vlăduţ Popa a adus România în avantaj, în minutul 18, când a fructificat o nouă lovitură de pedeapsă, pentru ca uruguayenii să restabilească echilibrul pe tabela de marcaj, prin Berchesi, în minutul 20. Finalul primei părţi a meciului a aparţinut tricolorilor care au presat mai mult, au interceptat baloane jucate greşit la mână de oaspeţi, iar în minutul 26, Cristi Chirică a izbutit primul eseu al partidei, transformat de Vlăduţ Popa, scorul pauzei fiind 13-6 pentru România.

În mitanul secund, meciul a fost unul echilibrat până la jumătatea reprizei, cu faze de atac în ambele direcţii, însă cei care au pus puncte pe tabelă au fost oaspeţii, în minutul 58, prin Berchesi, care a mai concretizat o lovitură de pedeapsă. După acest moment, „Los Teros” au crescut presiunea, au dat drumul la un joc în viteză, la mână, care s-a concretizat cu eseul reuşit de Baltazar Amaya, în minutul 72, netransformat, astfel încât scorul a devenit 14-13 pentru oaspeţi.

În minutul 76, Daniel Plai a irosit o lovitură de pedeapsă, însă doar după 3 minute, „Stejarii” au obţinut o nouă lovitură, de data asta concretizată de Vlăduţ Popa, şi au revenit la conducere, 16-14. Ultimul minut al partidei a fost însă cel decisiv, oaspeţii recuperând balonul imediat după repunerea în joc, iar faza de atac prelungit s-a finalizat cu eseul izbutit tot de Amaya şi transformat de Berchesi, rezultatul final fiind 21-16 pentru Uruguay.

(AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.