Oină: CSM Progresul Băileşti va juca cu Dacia Mioveni în finala Cupei Reginei

0
617

Federația Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Ploiești și CSM Ploiești vor organiza, în data de 03 iulie 2021, la Ploiești Cupa Reginei și Cupa Regelui la oină.

Competițiile vor începe la ora 17.45 și se vor desfășură pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, fiind transmise în direct de postul de televiziune Look Sport +. La eveniment vor participa membri ai Familiei Regale a României, având în vedere faptul Federația Romana de Oina își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

În cadrul Cupei Reginei se vor întâlni CSM Progresul Băilești ( campioana națională în anul 2019) și CSM Dacia Mioveni ( câștigătoare a Cupei României în anul 2019), în anul 2020 nefiind organizate competiții din cauza pandemiei de Covid 19.

În cadrul Cupei Regelui se vor întâlni ACS Frontiera Tomis Constanta ( campioana națională în anul 2019) și CS Biruință Gherăești (vicecampioana națională în anul 2019), în anul 2020 nefiind organizate competiții din cauza pandemiei de Covid 19.

„Suntem o echipă care îmbină experiența jucătoarelor care joacă oină de 8-9 ani cu tinerețea și dorința de afirmare a celor care joacă oină de 1-2 ani. Este o mare onoare pentru echipa noastră să fie prezentă la acest eveniment. Sigur sportul nostru național va avea foarte mult de câștigat după un asemenea eveniment”,  a declarat  Cristi Văduva, antrenorul echipei din Băilești.

La rândul său, Filofteia Dumitru, antrenoarea echipei CS Dacia Mioveni 2012, a spus: „Participăm la un eveniment , unde vom reprezenta cu mândrie comunitatea noastră. Sportivele pe care le antrenez în cadrul secției de oină a C.S.Dacia Mioveni 2012 sunt speciale, sunt ambițioase și disciplinate, motivate să păstreze și să ducă mai departe spiritul și frumusețea jocului nostru strămoșesc…deoarece… IUBESC OINA.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.