Volei: România debutează joi în calificările Campionatului European masculin. Laurențiu Lică, noul team manager al echipei naționale

0
523

Naționala masculină de volei a României va debuta joi, 6 mai, în preliminariile Campionatului European 2021. Primele meciuri au loc la Nitra, în Slovacia, informează frvolei.ro.

România face parte din Grupa E, alături de selecționatele Slovaciei, Elveției și Albaniei. Inițial, calificările ar fi trebuit să înceapă în vara trecută, dar din cauza pandemiei de coronavirus etapele din preliminarii au fost mai întâi amânate, apoi comasate în două turnee, unul corespunzător turului și celălalt returului.

Primul meci va avea loc joi, împotriva Albaniei, de la ora 20.00, ora României. Vineri, de la ora 18.00, ”tricolorii” vor întâlni Slovacia, iar sâmbătă, de la 18.30, Elveția. Al doilea turneu al calificărilor va avea loc în weekend-ul viitor, la Ploiești (14-16 mai).

Se califică la turneul final al Campionatului European 2021 câștigătoarele celor 7 grupe preliminare și cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 2. Competiția va fi organizată în patru țări: Polonia, Cehia, Estonia și Finlanda, în perioada 1-19 septembrie. Pe lângă cele patru gazde, la turneul final mai sunt calificate direct, în urma precedentului European, opt formații: Serbia, Slovenia, Franța, Rusia, Italia, Ucraina, Germania și Belgia.

Laurențiu Lică © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN

După ani de zile în care a fost căpitanul naționalei României (retras de la prima reprezentativă după turneul final al Campionatului European de acum doi ani), Laurențiu Lică, căpitanul echipei SCM U Craiova, este team manager al echipei naționale.

”Sunt onorat pentru încrederea acordată. Trebuie remarcat că în premieră există, la echipa națională de volei masculin, acest statut de team-manager care mă onorează și mă ține alături de băieții de la Națională. Am acceptat din prima propunerea președintelui Federației Române de Volei pentru a fi un permanent sprijin pentru echipă și aș fi cel mai fericit să ajut cât pot de mult în această campanie de calificare. Consider că în decizia luată a contat foarte mult experiența mea și ceea ce am dat eu voleiului. Această nouă provocare nu mă împiedică cu nimic în a-mi continua cariera de jucător la SCMU Craiova și vă asigur că în sezonul viitor voi fi în teren”, a declarat Lică.

În rest, colectivul tehnic al naționalei României este același cu cel din anii trecuți. Dan Pascu este antrenorul principal, el fiind ajutat de secundul Ovidiu Macarie, de statisticianul Marius Pop și de kinetoterapeutul Mirel Popa.

Lotul României pentru turneul din Slovacia:

Ridicători: Cristian Bartha, Claudiu Dumitru
Extreme: Adrian Aciobăniței, Marian Bala, Rareș Bălean, Andrei Mihălescu
Universali: Gabriel Cherbeleață, Alexandru Rață
Centri: Răzvan Mihalcea, Robert Călin, Codrin Mocanu, Tudor Magdaș
Libero: Mihai Mărieș, Sergio Diaconescu

Programul turneului de la Nitra (Slovacia)

Joi, 6 mai
Ora 17.00: Slovacia – Elveția
Ora 20.00: România – Albania

Vineri, 7 mai
Ora 18.00 Slovacia – România
Ora 21.00 Elveția – Albania

Sâmbătă, 8 mai
Ora 18.30 Elveția – România
Ora 21.30 Albania – Slovacia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.