SCM Universitatea Craiova s-a chinuit cu BC Athletic Constanța în deschiderea turneului 3 al Ligii Naționale de Baschet Masculin de la Craiova. Trupa lui Aleksander Todorov s-a impus cu 69-61, dar nu mult a lipsit să asistăm la o surpriză, oaspeții s-au apropiat în ultima secvență la doar patru puncte.

LNBM | SCM U CRAIOVA – BC ATHLETIC CONSTANȚA 69-61 | FOTO: IONUȚ GREERE

Constanța a început mai bine partida din Sala Polivalentă din Craiova și a condus în primul sfert cu 16-7. Todorov a cerut time out, elevii au înțeles indicațiile transmise, iar scorul după primele zece minute de joc a fost egal, 18-18. Oaspeții nu au mai reușit aceeași prestatie ofensivă și în sfertul doi, elevii antrenați de Emilian Olteanu au reușit doar patru puncte în a doua parte din prima repriză. Craiova a apăsat pe accelerație cât a fost nevoie pentru a pune un ecart liniștitor la pauza mare, 37-22.

LNBM | SCM U CRAIOVA – BC ATHLETIC CONSTANȚA 69-61 | FOTO: IONUȚ GREERE

Craiova s-a desprins la 47-29 în sfertul al treilea, însă echipa de la malul mării nu a cedat și s-a apropiat amenințător de gruparea din Bănie. Ultimele zece minute au fost tensionate, Constanța a venit la doar două posesii, 65-59. Craiovenii și-au păstrat calmul și au păstrat victoria „acasă”.

Dragoș Diculescu a totalizat 24 de puncte, Jonathan Person a adăugat 15 puncte și 4 recuperări, Goran Filipovic a terminat meciul cu 11 puncte și 5 pase decisive, iar Mate Vucic a pus pe tabelă 6 puncte și 14 recuperări.

LNBM | SCM U CRAIOVA – BC ATHLETIC CONSTANȚA 69-61 | FOTO: IONUȚ GREERE

Statistic, Craiova a avut 38 % (18/47) la aruncările din interiorul semicercului, 19 % (5/26) la aruncările de la distanță și 86 % (18/21) de la linia de libere.

De la Athletic Constanța s-au remarcat Trevor John – 17 puncte, 7 recuperări; Ștefan Mâinea – 13 puncte; Cristi Mâinea – 11 puncte, 7 pase decisive.

Miercuri seara, de la ora 19.00, SCM U Craiova întâlnește pe CSO Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.