A doua ediție a UEFA Nations League pornește la drum joi, cu 55 de echipe la start,  împărţite în patru eşaloane valorice, care se vor bate şi pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

Ca și la prima ediție, competiţia este menită să înlocuiască meciurile amicale lipsite de popularitate şi se va desfăşura conform unui sistem complicat, cu promovare şi retrogradare.

România se află în a doua serie valorică (B), în grupa 1, alături de Austria, Irlanda de Nord și Norvegia.

Șocul primei zile îl reprezintă fără îndoială partida dintre Germania și Spania. Cele două combatante se întâlnesc la Stuttgart, de la ora 21.45,  într-un meci din grupa 4 a primei urne valorice (A) din Liga Națiunilor.

Germania n-a mai jucat de aproape un an, de la 6-1 cu Irlanda de Nord, pe 19 noiembrie 2019. De partea cealaltă, ibericii au jucat ultima partidă chiar împotriva României, acel 5-0 de pe Wanda Metropolitano, cu Cosmin Contra pe banca tricoloriilor.

Din grupă mai fac parte Elveția și Ucraina.

PROGRAMUL ZILEI – UEFA NATIONS LEAGUE

LIGA 4

GRUPA 4
21.45 Germania – Spania
21.45 Ucraina – Elveția

LIGA B

GRUPA 3
21.45 Rusia – Serbia
21.45 Turcia – Ungaria

GRUPA 4
21.45 Bulgaria – Irlanda
21.45 Finlanda – Țara Galilor

LIGA C

GRUPA 3
21.45 Moldova – Kosovo
21.45 Slovenia – Grecia

LIGA D

GRUPA 1
21.45 Letonia – Andorra
21.45 Ile Feroe – Malta

Câștigătoarele grupelor din Liga A vor participa la turneul final al Ligii Națiunilor, semifinale/finale. Deținătoarea trofeului este Portugalia.

Câștigătoarele grupelor din Ligile B, C și D vor promova în divizia superioară.

Ultimele clasate în Ligile A și B vor retrograda în divizia inferioară. Întrucât în Liga D sunt doar două grupe, echipele retrogradate din Liga C vor fi stabilite în urma unui play-out, în martie 2022.

Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naționale în Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecționatelor de pe locul 2 într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri de Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.