Atletism: Stadionul de atletism din Craiova va purta numele lui Nicolae Mărășescu

0
729

Stadionul de atletism din Craiova, inaugurat ieri, va purta numele lui Nicolae Mărășescu. Investiția s-a ridicat la peste 46.500.000 lei, stadionul fiind acreditat pentru organizarea competițiilor europene categoria World Athletics (IAAF) II.

La eveniment au participat oficialități de prim rang ale municipiului Craiova, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, președintele COSR, Mihai Covaliu, și mari campioni ai atletismului românesc: Gabriela Szabo, Doina Melinte, Maricia Puică, Violeta Beclea Szekely, Cristeana Cojocaru, Natalia Andrei, Ilie Floroiu și Marian Oprea.

„Această arenă este exact ceea ce atletismul românesc are nevoie. Stadionul de atletism din Craiova este un bun exemplu pentru celelalte comunități locale, care trebuie să construiască baze sportive atât pentru marea performanță, dar și pentru sportul de masă. Deva, Buzău și Oradea au pornit construcția de piste de atletism, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Imediat după această inaugurare vom discuta cu factorii locali pentru a organiza competiții naționale și internaționale pe această arenă. Felicitări, domnule primar, felicitări tuturor celor care au contribuit la construirea stadionului de atletism”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

La rândul său, Mihai Covaliu, președintele COSR, a spus: „Este o plăcere deosebită să fiu prezent astăzi aici, alături de dumneavoastră, în orașul Craiova, cel care a dat mulți campioni sportului românesc. Acest oraș are o importanță aparte în economia sportului nostru. Aveți un stadion minunat, aveți o sală polivalentă superbă, iar acum aveți o arenă de atletism extraordinar. Felicitări tuturor celor care au pus umărul la ridicarea stadionului pe care-l inaugurăm azi. Sunt sigur că aici se vor forma mulți viitori campioni.”

Stadionul de atletism „Nicolae Mărășescu” va găzdui peste 5.000 de locuri pentru spectatori (aprox. 5015) și dotări pentru sportivi, arbitri, media etc, necesare desfășurării unor întreceri omologate. Instalație de nocturnă pentru terenul de competiție și pentru cel de încălzire, teren dotat cu o pistă semicirculară, amplasat în spatele tribunei oficiale a Stadionului „Ion Oblemenco”; Echipament de pistă ultramodern ( block – start, garduri, cronometraj electronic etc); Pistă de alergare standard (400 m) cu  8 culoare și o groapă cu apă pentru proba de 3.000 m obstacole; Câte două sectoare de săritură în înălțime, lungime/triplusalt, prăjină; Câte un sector de aruncări disc/ciocan, greutate, suliță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.