Fotbal | Europa League: Se știu primele echipe calificate în sferturi. Azi aflăm tabloul complet din Final 8

0
306
FOTO: INTER

Miercuri am aflat primele echipe calificate în sferturile de finală ale UEFA Europa League. Joi aflăm programul complet al Final 8 – fază care se va disputa pe terenuri neutre din Germania.

FOTO: INTER

Inter Milano s-a calificat în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, după ce a învins formaţia spaniolă Getafe cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe teren neutru, la Gelsenkirchen, în optimile de finală ale competiţiei.

Nerazzurri s-au impus prin golurile marcate de Romelu Lukaku (33) şi Christian Eriksen (83), confruntarea desfăşurându-se în manşă unică, după ce în martie izbucnirea pandemiei de coronavirus a împiedicat desfăşurarea primei partide.

Manchester United s-a calificat fără probleme în faza următoare a campetiției după ce a eliminat formația austriacă LASK Linz.

„Diavolii” au câștigat returul de pe „Old Trafford” cu scorul de 2-1, după ce în turul din Austria au învins cu un categoric 5-0. LASK a deschis scorul prin Philipp Wiesinger (55), dar ”diavolii roşii” au egalat repede, prin Jesse Lingard (57), obţinând victoria pe final, prin francezul Anthony Martial (88).

FC Copenhaga s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, după ce a învins-o la scor de forfait, 3-0 (1-0), pe Istanbul Başakşehir, miercuri seara, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor de finală.

Învinsă în turul din luna martie cu 1-0, campioana Danemarcei s-a impus clar în retur, prin golurile înscrise de Jonas Wind (4, 53 – penalty) şi Rasmus Falk Jensen (62).

FC Copenhaga – Mancester United este primul sfert de finală deja conturat. Meciul va avea loc luni, 10 august, de la ora 22.00, pe Rhein Energie Stadion din Koln.

După 2-1 în tur, Şahtior Doneţk a câștigat cu scorul de 3-0 returul cu Wolfsburg din faza optimilor de finală, într-un meci disputat la Kiev.

Victoria s-a conturat în ultimele minute de joc. Primul gol a fost marcat de atacantul de origine braziliană Junior Moraes (ex-Gloria Bistriţa), în min. 89, după o fază creată de Manor Solomon, israelianul reuşind apoi golul al doilea (90+1). Junior Moraes (90+3).

Joi se dispută ultimele 4 jocuri din faza optimilor. Trei dintre acestea sunt partide retur, jocul dintre AS Roma și Sevilla se va disputa într-o singură manșă, la Duisburg.

19.55 AS Roma – Sevilla (se joacă la Duisburg)
19.55 Bayer Leverkusen – FC Rangers (3-1, în tur)
22.00 FC Basel – Eintracht Frankfurt(3-0, în tur)
22.00 Wolves – Olympiakos Pireu (1-1, în tur)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.