Volei: 11 echipe în noua ediție a Diviziei A 1

0
564

Viitoarea ediție a Diviziei A1 la volei masculin va avea 11 echipe, scrie site-ul de specialitate doarvolei.ro. Comitetul Director al FRV, care a avut loc marți, 28 iulie., a aprobat înscrierea în prima divizie și a nou înființatei SCM Zalău.

Astfel, în afara celor 8 rămase din trecutul sezon, după ce Gloria Buzău s-a desființat, iar Volei Municipal Zalău a fost suspendată și s-a și retras din prima ligă, au apărut din Divizia A2 Steaua și Știința București și, din neant, fiind nou-înființată luna trecută, SCM Zalău.

Echipele care vor lua parte la noua ediție de campionat sunt: Arcada Galați, SCMU Craiova, Dinamo București, Unirea Dej, Explorări Baia Mare, „U” Cluj, CSU UV Timișoara, CSM Câmpia Turzii, SCM Zalău, Steaua București și Știința București.

Conform aceleași surse, Federația Română de Volei a propus cluburilor trei formule pentru desfășurarea noii ediții de campionat.

Prima este cea utilizată în ultimii ani, cu sezon regulat în care fiecare joacă împotriva fiecăruia, după care se face un mini-campionat al locurilor 1-6 și un altul al locurilor 7-12.

A doua variantă prevede tot un sezon regulat, ca și prima, dar acesta e urmat de meciuri în sistem campionat între ocupantele locurilor 1-4, 5-8 sau 9-12.

În fine, a treia variantă este una clasică, cu meciuri tur – retur.

Startul campionatului este programat pentru mijlocul lunii octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.