Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, speră să fie posibilă preluarea sezonului în primele două divizii ale campionatului Spaniei pe 12 iunie şi a anunţat că au fost înregistrate în total opt cazuri pozitive la noul coronavirus în cadrul cluburilor, informează cotidianul sportiv AS, citat de agerpres.

„Nu ştim încă data exactă. Asta depinde de evoluţia situaţiei şi de respectarea regulilor. Mi-aş dori ca acest lucru să se întâmple pe 12 iunie”, a declarat Tebas într-un interviu acordat postului de televiziune Movistar.

Conducătorul LaLiga a subliniat că reluarea campionatului se va face “cu porţile închise” şi că “va fi fotbal în fiecare zi”, timp de 35 de zile.

Tebas a anunţat, totodată, că au fost înregistrate opt cazuri pozitive la Covid-19 – cinci jucători şi trei angajaţi ai cluburilor – în urma testelor efectuate în vederea reluării campionatului.

„Sunt mai puţine decât credeam. Ne aşteptam la 25 sau 30 de cazuri, ţinând cont de cifrele înregistrate în Bundesliga şi de puterea virusului în Spania. Este o veste bună că acestea sunt singurele cazuri pozitive”, a adăugat oficialul spaniol.

Preşedintele LaLiga nu crede că vor exista riscuri de infectare în cursul partidelor, dimpotrivă.

“În timpul meciurilor sunt cele mai puţine riscuri. Coronavirusul nu se transmite prin transpiraţie. Riscul este practic inexistent în momentul meciurilor. Ceea ce cer este ca noi să respectăm regulile sanitare pentru a putea începe cu un număr cât mai scăzut de jucători infectaţi“, a mai spus Javier Tebas, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.