FOTO: JEFF PACHOUD/Getty Images

Dacă Guvernul francez nu permite, astăzi, reluarea activităților fotbalistice începând cu 11 mai, Ligue 1 nu va putea reporni până în august, scrie L’Equipe.

O ședintă de Guvern are loc astăzi, iar premierul Edouard Philippe va anunța ulterior concluziile, dar conform surselor publicației franceze, sunt șanse mari ca autoritățile să nu le permită cluburilor să își reia activitatea din 11 mai.

În aceste condiții, fotbalul francez ar putea reveni abia în luna august. Mai multe discuții au avut deja loc între cluburile din Ligue 1 și Ministerul Sportului, precum și cu cei de la Palatul Élysée. O nouă întâlnire prin video-conferință va avea loc și astăzi, între ministrul Sportului, Roxana Mărăcineanu, și principalii lideri ai fotbalului francez, și anume Noël Le Graët, președintele Federației Franceze, și Nathalie Boy de la Tour, omologul său de la Ligă.

Această decizie, dacă este confirmată, va crea un șoc pentru fotbalul francez, care va trebui să-și revizuiască întregul calendar pentru sfârșitul sezonului și începutul următorului. Dar, de asemenea, trebuie găsiți banii necesari pentru ca cluburile să facă față acestei crize fără precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.