Handbal: EHF a decis – România, calificată direct la Campionatul European. Vâlcea și CSM București, la un pas de eliminare directă, Dinamo nu va mai juca dubla cu PSG

0
637

Comitetul Executiv al EHF a luat o serie de decizii care privește direct și handbalul românesc.

Ultimele 4 partide din preliminariile EURO 2020 de handbal feminin au fost anulate, iar la turneul final vor participa aceleași echipe de la EURO 2018. România este calificată astfel la turneul final din Norvegia și Danemarca.

La Campioatul European vor mai merge:Franța, Rusia, Olanda, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia și Croatia. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 18 iunie la Viena.

În ceea ce privește cupele europene, sferturile de finală  ale Ligii Campionilor ar urma să se dispute în luna septembrie, în aceeași perioadă cu Final 4, între 3-6 septembrie. Dacă sferturile de finală nu se pot juca, calificate pentru fază finală sunt echipe clasate pe primele două locuri la finalul grupelor principale: Metz, Esbjerg, Györ și Brest.

Dinamo București nu va mai juca dubla din optimile de finală ale Ligii Campionilor masculin cu francezii de la PSG. Francezii sunt cei care vor merg mai departe.

Pe baza clasamentului final din faza grupelor, calificate pentru EHF Final 4 sunt cele mai bune două echipe ale grupelor A și B: Barça, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel, Telekom Veszprém HC

Deciziile au fost luate în lumina pandemiei COVID-19, după monitorizarea intensivă a situației actuale, inclusiv analiza măsurilor guvernamentale, cum ar fi restricțiile de călătorie și interdicțiile pentru evenimentele majore”, a anunțat EHF.

De asemenea, meciurile rămase din Cupa EHF și Cupa Challenge din acest sezon au fost anulate. Potaissa Turda și CSM București nu mai au ocazia de a lupta pentru trofeu în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.