Fotbal: UEFA păstrează denumirea EURO 2020 pentru Campionatul European

0
292

UEFA a anunţat, joi, că turneul final al Campionatului European, amânat un an din cauza pandemiei de COVID-19, va păstra denumirea iniţială de EURO 2020.

Decizia vine în urma unei analize interne și a discuțiilor cu partenerii implicați, fiind argumentată prin faptul că astfel se păstrează viziunea inițială a turneului care celebrează aniversarea a 60 de ani de Campionate Europene (1960-2020).

Totodată, un alt argument îl constituie puterea simbolică a denumirii, aceasta urmând să reamintească întregii familii europene de provocarea COVID-19 căreia i-a făcut față în 2020.

La turneul din 2021, în cadrul căruia se vor disputa meciuri şi la Bucureşti, s-au calificat până acum: Belgia, Italia, Polonia, Rusia, Ucraina, Spania, Anglia, Cehia, Turcia, Franţa, Suedia, Finlanda, Germania, Olanda, Croaţia, Austria, Portugalia, Elveţia, Danemarca, Ţara Galilor.

Ultimele patru participante vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în care va juca şi România. Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.