FOTO: IONUȚ GREERE | SPORTUL DOLJEAN

Dacă pandemia de coronavirus o va permite, în perioada august – septembrie 2020 vor avea loc meciurile pentru calificarea la Campionatele Europene 2021 la volei masculin, respectiv volei feminin.

Cum România este direct calificată la turneul final al fetelor, în calitate de co-organizatoare, doar băieții vor juca în preliminarii.

Echipa națională, pregătită de Dănuț Pascu, face parte din grupa E, alături de Slovacia, Elveția și Albania. Desigur, lupta pentru calificare se va duce între tricolori și slovaci. Meciurile vor avea loc în august și în septembrie. Vor fi 6 etape tur-retur.

La turneul final, care va avea loc în Polonia, Cehia, Estonia și Finlanda, se califică învingătoarele celor 7 grupe, plus cele mai bune 5 echipe de pe locurile secunde. Cum avem și grupe preliminare formate din 3 echipe, în stabilirea iearhiei locurilor secunde se vor scădea rezultatele cu ultima clasată din grupele în care sunt patru formații, așa cum este și seria naționalei noastre.

Pe lângă cele patru gazde, la turneul final mai sunt calificate direct, în urma precedentului European, opt formații: Serbia, Slovenia, Franța, Rusia, Italia, Ucraina, Germania și Belgia.

Componența grupelor preliminare

Grupa A: Olanda, Suedia, Croația
Grupa B: Bulgaria, Austria, Israel
Grupa C: Turcia, Macedonia de Nord, Denemarca, Bosnia și Herzegovina
Grupa D: Spania, Letonia, Republica Moldova, Cipru
Grupa E: Slovacia, România, Elveția, Albania
Grupa F: Grecia, Muntenegru, Azerbaijan, Georgia
Grupa G: Belarus, Portugalia, Norvegia, Ungaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.