Fotbal: Când s-ar putea relua Liga 1. Anunțul făcut de Răzvan Burleanu

0
686
FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN
FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN

Preşedintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat primele decizii luate de UEFA, împreună cu cele 55 de federaţii europene, care au luat parte la videoconferinţa de marţi, zi în care s-a decis și amânarea Campionatului European de Fotbal.

Șeful FRF a ținut să precizeze când se vor relua play-off-ul și play-out-ul din Liga 1. Confrom declaraţiilor oferite de Răzvan Burleanu, Liga 1  se poate pe 22 aprilie sau chiar pe 13 iunie.

„Toate cele 53 de competiţii la nivel naţional care aveau termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Prin decretul Preşedintelui României din 16 martie 2020 s-a instituit starea de urgenţă pe întreg teritoriul ţării pe o durată de 30 de zile. 

Am iniţiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competiţiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanţii LPF şi ai sindicatului jucătorilor. Miercuri dimineaţă va avea loc prima întâlnire prin videoconferinţă.

Referitor la Liga 1, lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiţiei din 22 aprilie şi chiar 13 iunie, ca un moment critic. Dacă situaţia se va înrăutăţi, atunci va trebui să fim deschişi la forme inovative de finalizare a competiţiei: meciuri într-o singură manşă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competiţiile europene”, a spus Burleanu prin intermediul site-ului FRF.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.