Baschet: Baschetbaliștii craioveni vor să tranșeze în favoarea lor dubla cu Oradea

0
485

Săptămână infernală pentru baschetbalitii lui Aco Todorov, în decurs de trei zile, urmând să întâlnească de două ori, în Sala Polivalentă, campioana României, CSM CSU Oradea.

Primul joc va fi mâine, ora 17:00, în sferturile Cupei României, unde alb-albaștrii trebuie să recupereze o diferență de 11 puncte. Al doilea joc va fi sâmbătă, ora 19:00, în campionat și craioveii au nevoie de victorie să fie siguri de calificarea în Top 6.

„Ne aşteaptă două meciuri foarte importante şi vom face tot posibilul să ne impunem în ambele. În primul joc trebuie să recuperăm o diferenţă de 11 puncte, în al doilea trebuie să învingem cu 1 punct. Sigur, nu suntem neapărat nevoiţi, fiindcă ne putem califica în Top 6 şi dacă pierdem, dar nu vrem ca alţii să facă munca noastră. Toate meciurile sunt importante, nu vrem să renunţăm nici la Cupa României. Avem de recuperat 11 puncte, iar anul trecut, cu Sibiul, am fost aproape să întoarcem un ecart de 15 puncte după primul joc. Oradea are un avantaj uriaş, fiindcă poate juca numai cu străini. De asemenea, suntem nevoiţi să jucăm fără Porter Troupe, care este accidentat. Atmosfera în lot este una foarte bună după succesul de la Cluj şi sunt convins că putem învinge campioana de două ori în decurs de trei zile”, a spus tehnicianul Aleksander Todorov.

„Sunt două meciuri foarte grele pentru noi, dar ne axăm întotdeauna pe primul joc, şi acela va fi cel de Cupă. Sincer, eu prefer să joc meciuri oficiale decât să mă antrenez, aşa că nu contează că este o distanţă mică între cele două jocuri. Ştim că o diferenţă de 11 puncte nu înseamnă nimic şi se poate recupera în mai puţin de cinci minute. S-a văzut şi la Oradea acest lucru, când am condus la 19 puncte şi am pierdut la 11. Trebuie să avem un joc solid şi să nu facem greşeli. Am urmărit Oradea mai mult ca orice echipă şi suntem foarte bine pregătiţi tactic. Deşi ne-au învins de două ori, i-am condus mai mult timp în cele două jocuri decât ne-au condus ei, dar trebuie să fim la acelaşi nivel de joc şi de concentrare timp de 40 de minute. Am demonstrat că ne merităm locul în Top 6, am evoluat bine cu echipe foarte bune şi sper ca la ora meciurilor să fim în cea mai bună formă şi rezultatul să fie pe măsură”, a punctat și jucătorul Dragoş Diculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.