Europa League: Craiova s-a calificat în turul 3, după 3-1 la penalty-uri cu Honved. Pigliacelli a apărat 3 lovituri de pedeapsă

0
408
U Craiova - Honved 3-1 după 11 m | FOTO: Ionuț Greere
U Craiova – Honved 3-1 după 11 m | FOTO: Ionuț Greere

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, joi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta, în manşa secundă a turului 2 preliminar.

Craiova a dominat disputa de pe stadionul „Ion Oblemenco”, oaspeții nu au expediat niciun șut pe spațiul porții apărate de Mirko Pigliacelli.

U Craiova – Honved 3-1 după 11 m | FOTO: Ionuț Greere

Ivanov a trimis pe lângă poartă în minutul 8, iar Mihai Roman nu a nimerit țintă dintr-o lovitură liberă. Prima repriză s-a încheiat cu ocaziile lui Bărbuț și Bancu. Alex Cicâldău a fost aproape să deschidă scorul în debutul reprizei secunde, însă mingea expediată de lovitură liberă a lovit bara. Câteva minute mai târziu, Bărbuț a interceptat o minge în careului oaspeților, dar serviciul pentru Roman a fost deficitar. Cum în tur a fost tot 0-0, s-a intrat în prelungiri.

U Craiova – Honved 3-1 după 11 m | FOTO: Ionuț Greere

La meci au asistat peste 22.000 de spectatori.

U Craiova – Honved 3-1 după 11 m | FOTO: Ionuț Greere

Carlos Fortes, intrat pe teren în prelungiri, a ratat prima șansă de a înscrie, după ce a trimis cu capul centrarea din corner a lui Cicâldău. În ultimul minut, fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins un jucător de-al lui Honved, iar arbitrul a încercat să intervină. Din păcate, o petardă a explodat lângă el, centralul a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea.

S-a ajuns la loviturile de departajare, unde Mirko Pigliacelli a fost erou. Portarul oltenilor a apărat trei lovituro de departajare. Au marcat Ioniţă, Fortes şi Cicâldău, de la Craiova şi Ikenne de la Honved. Au ratat Kamber, Batik şi Bano-Szabo, toţi de la Honved.

U Craiova – Honved 3-1 după 11 m | FOTO: Ionuț Greere

Craiova va juca în turul 3 cu AEK Atena, pe 8 şi 15 august, primul meci acasă.

UNIVERSITATEA CRAIOVA – HONVED BUDAPESTA 3-1 (0-0, 0-0, 0-0) / 0-0, în tur

U Craiova: Pigliacelli – Martic (13, Briceag), Kelic, Acka, Bancu (C) – Cicâldău, Mateiu, Ivanov (75, Qaka) – Bărbuţ, Roman (94, Fortes), Vătăjelu (63, A. Ioniţă).
Antrenor: Corneliu Papură.

Honved: Lefkovits (40, Berla) – Ikenne, Batik, Kamber (C), Lovric, Kukoc (91, Niba) – Kesztyus, Moretti (73, Uzoma), Bano-Szabo – Moutari, Kulach (78, N’Gog).
Antrenor: Giuseppe Sannino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.