Tenis: Alexandru Coman, campion la ”Mamaia Idu Junior Championship – Mobexpert” U16

0
538

În perioada 22.06-28.06.2019 la baza de tenis Idu din Mamaia s-a desfasurat cea de a 25 editie a turneului ”Mamaia Idu Junior Championship – Mobexpert”, competiție de categoria a 2-a din cadrul circuitului internațional Tennis Europe al categoriei de vârstă 16 ani.

Organizatorii au beneficiat și în acest an de prezența unor nume grele din circuitul internațional de juniori, favoriții principali la adjudecarea trofeului, atât la băieți cât și la fete fiind din România: Alexandru Coman (nr.2 în clasamentul internațional U14 și nr.25 în cel de U16) și Sara Maria Popa (nr.4 în clasamentul internațional U14 și nr.56 în cel de U16). 75 de sportivi s-au întrecut astfel pe arenele Idu din Mamaia pentru trofeele și premiile puse în joc, 10 țări asigurând prezența pe tablorile de concurs: Ucraina, Bulgaria, R. Moldova, Cipru, Rusia, Polonia, Slovacia, SUA, Italia și bineînțeles România.

Pe tabloul masculin Alexandru Coman și-a respectat statutul de principal favorit, câștigând competiția după ce în finală a trecut de favoritul nr.3 al turneului, constănțeanul Dragoș Cazacu, nimeni altul decât campionul național al României de iarnă en-titre la categoria de vârstă U16.

Cei doi câștigaseră în semifinale într-un mod categoric în fața adversarilor (Alexandru Coman de multiplul campion național Vlad Breazu cu 6-0, 6-1 iar Dragoș Cazacu de favoritul 2 al turneulu- Vladimir Popov cu scorul de 6-1, 6-2), astfel încât finala se anunța una echilibrată și spectaculoasă. Actul final a fost tranșat de principalul favorit, cu scorul de 6-2, 7-6(8), după ce constănțeanul reușise o revenire de senzație în setul al 2-lea de la scorul de 5-2 pentru adversar salvând 3 mingi de meci și având la rândul său 2 șanse de a trimite finala în set decisiv

Legitimat la CSM Craiova, Alexandru Coman a jucat și finala probei de dublu, făcând pereche cu Vladimir Popov, învinși în finală de cuplul David Gheorghe/ Cristian Marton, scor 1-6, 6-3, 11-5.

Rezultatele obținute la Mamaia vor determina o nouă schimbare la vârful ierarhiei internaționale masculine, sportivul Alexandru Coman revenind de săptămâna viitoare din nou pe prima poziție a clasamentului european U14 și, de asemenea, urcând în premieră pe locul 1 și în clasamentul racing din 2019, cel care contează pentru stabilirea participanților la Master-ul european din toamna acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.