Începând să practice tenisul sub aripa lui Alex Banciu din luna iunie a anului trecut, Ștefania Păun a realizat deja primele rezultate importante din cariera ei. Sportiva legitimată la  CSM Craiova a avut un început de an excelent, câștigând două turnee U 12 organizate de Federația Națională de Tenis. 

Ștefania a obținut primul loc la Cupa Speranțelor, competiție care a avut loc la Curtea de Argeș, și la turneul Cupa Mobira care s-a desfășurat la Craiova, ambele fiind competițiie de categoria 1. 

La întrecerea din Curtea de Argeș, eleva lui Alex Banciu s-a impus în sferturile de finală împotriva tenismanei Samira Rusei de la LPS-CSS Pitești cu scorul de 2-0 (7-5, 6-0), apoi a trecut de Ioana Preda (CS Tineretului Vâlcean) în semifinale cu 2-1 (6-2, 6-7(5), 6-0). În finală Ștefania Păun a triumfat contra Andreei Cuna (CS Libra Phoenix București) cu scorul de 2-1 (3-6, 6-4, 6-1).

Referitor la parcursul  în competiția câștigată la Craiova, Păun a învins-o la pas pe Martina Popa (CS Kofe) în sferturile de finală cu 2-0 (6-0, 6-0) și a trecut în penultimul act de concitadina Elena Macesanu (Tenis Club Atlas Craiova) într-un meci strâns adjudecat în cele din urmă cu 2-1, pe seturi 4-6, 7-6 (3), 7-6 (3), de eleva lui Banciu. În bătălia pentru primul loc Ștefania a înfruntat-o pe Oana Grozăvescu (CS Kofe) în fața căreia s-a impus în două seturi, 7-6 (6) și 7-5.

„Ștefania este eleva mea din luna iunie a anului trecut. Ea nu mai participase la vreo competiție organizată de FRT până atunci, dar am reușit împreună ca doar în câteva luni să crească rapid. Deja luna aceasta au venit și primele rezultate importante, Ștefania impunându-se la două competiții naționale, Cupa Mobira și Cupa Speranțelor. Sunt mândru că am reușit într-un timp atât de scurt să obținem performanțe notabile cu un copil care a început de la zero cu mine. Acesta este doar începutul, plănuim ca anul acesta să tot vină medaliile. Ea deja se află în primele 50 de sportive în clasamentul național la U12”, a declarat Alex Banciu, coordonatorul secției de tenis de câmp a CSM Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.