LNBM, etapa 9 – GVA | Craiova – Dinamo 76-69 | FOTO: Ionuț Greere

Baschetbaliștii de la SCM Universitatea Craiova au respectat calculele hârtiei şi s-au impus în faţa ultimei clasate din Liga Naţională, Dinamo București, scor 76-69, într-o confruntare din etapa cu numărul 9 a LNBM – Grupa Valorică A. 

Craiovenii au ajuns la 7-1 la general și un meci mai puțin disputat (restanța cu Steaua se va disputa miercuri, 12 decembrie, de la ora 18.00). De partea cealaltă, elevii lui Tudor Costescu au bifat al 9-lea eșec consecutiv.

O victorie „de serviciu”, obţinută după un joc mai puţin concludent decât era de aşteptat, dar s-a văzut cu ochiul liber că alb-albaștrii nu au turat motoarele la maxim.

LNBM, etapa 9 – GVA | Craiova – Dinamo 76-69 | FOTO: Ionuț Greere

Prima repriză a partidei din Sala Polivalentă a aparținut gazdelor. Oaspeții au reușit să marcheze doar 6 puncte în primul parțial al partidei, încheiat cu 20-6 în favoarea oltenilor. Craiova a intrat la pauză cu un ecart mai mult decât liniștitor, 39-20, însă era clar pentru toată lumea că băieții lui Todorov nu vor să forțeze.

LNBM, etapa 9 – GVA | Craiova – Dinamo 76-69 | FOTO: Ionuț Greere

Secvența a treia a partidei s-a încheiat la egalitate, astfel că înaintea ultimelor 10 minute de joc tabela indica scorul de 61-42. Oaspeții au început de sfert 4 foarte tare, un run de 11-0, iar diferența s-a redus la doar 8 puncte. Craiovenii au reușit să controleze finalul și să aibă pe emoții pe final.

Mo Curry a terminat meciul cu 20 de puncte, Jason Boone a totalizat 11 puncte și 9 recuperări, iar Goran Gajovic a pus pe tabelă 9 puncte și 7 recuperări. În replică, Michael Deloach 20 puncte și Willie Kemp 17 puncte au fost cei mai productivi din tabăra dinamovistă.

Statistic, Craiova a avut medii 69 % de la aruncările din interiorul semicercului, 34 %la aruncările de la distanță și 76 % de la linia de libere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.