FOTO: Tiberiu Cocora

Alături de Marius Toma, managerul echipei de baschet masculin SCM Universitatea Craiova, au mai participat la conferința de presă premergătoare partidei cu Dinamo București și persoane care nu au fost niciodată la conferință, dar fără ajutorul cărora ar fi imposibilă evoluția sportivilor pe teren.

Valentina Dinu (doctor), Rudy Ivănoiu (kinetoterapeut) și Liviu Nedelcu (maseur) nu au zile libere, trebuie să răspundă mereu la telefoane, pentru că sportivii au nevoie mereu de ei.

Dr. Valentina Dinu | FOTO: Tiberiu Cocora

Valentina Dinu, medic specialist cu doctorat în medicina sportivă, directoarea Policlinicii pentru Sportivi din Craiova, a explicat emoțiile pe care le trăiește când un jucător se accidentează și cât de specială este legătura pe care o are cu sportivii. Aceasta a declarat că sunt sportive care și după ce au plecat de la SCM Craiova o sună și îi cer sfaturi.

„Eu sunt reprezentantul unui colectiv de vreo 40 de persoane, care înseamnă Policlinica de Sportivi Craiova. Ne dorim să facem parte din echipă și să îmbunătățim modalitatea de abordare medicală.”

„Sunt câteva secunde de trăire intensă atunci când un jucător este întins la pământ. Trebuie să gândesc un diagnostic corect. Se simte emoția lui, durerea lui și trebuie să te gândești ce să faci ca să îl încurajezi. O să-mi pară foarte rău când mă voi retrage, pentru că mi-e drag de toți, se simte că jucătorii își doresc performanță și acest lucru nu poate decât să mă ambiționeze să fiu alături de ei.”

„Sunt sportive care au plecat și încă mă caută telefonic, să îmi ceară sfaturi, acest lucru mă împlinește sufletește, pentru că îmi dau seama că am fost acolo, că le-am ajutat la greu. Un exemplu, a fost un moment emoțional deosebit cu Ana Maria Țicu, la care a trebuit să lupt cu două componente: partea de traumatologie și faptul că ea conștientiza că va pierde multe momente speciale în următoarea perioadă”, a declarat doctorul Valentina Dinu.

Rudy Ivănescu ( drapta / kinetoterapeut) și Liviu Nedelcu (stânga / maseur) | Foto: Tiberiu Cocora

Rudy Ivănoiu (kinetoterapeut) și Liviu Nedelcu (maseur) fac parte din staff-ul lui Aco Todorov. Pe mâna lor intră jucătorii cu probleme medicale, iar în cadrul conferinței de presă, au explicat care sunt pașii pe care îi parcurg jucătorii și îi motivează să rămână la un nivel ridicat.

„Și în sezonul trecut am făcut parte din această echipă, fiind voluntar. În acest sezon mi s-a făcut oferta de a participa full-time și am acceptat-o cu deosebită plăcere, știind că au venit sportivi importanți, atleți desăvârșiți. Împreună cu colegul meu încercăm să individualizăm toate programele astfel încât să îi facem pe jucători să se mențină la un anumit nivel. În momentul în care un jucător intră în teren după o accidentarea, trebuie să se simtă el stabil, să nu îl parcurgă niciun gând negativ. Trebuie să fim pregătiți de orice. Dacă știm că după un meci, un jucător ar putea să stagneze din punct de vedere medical, noi îi încurajăm să mai stea pe bancă, să mai aștepte puțin până să își facă apariția pe teren. Nu am vrea să riscăm o accidentare mai gravă”, a spus Rudy Ivănescu.

De asemenea, Liviu Nedelcu a punctat: „Facem tot posibilul ca jucătorii să dea 100%. În cazul în care trebuie să intervenim, o vom face fără ezitare și suntem întru-totul alături de ei, indiferent de situație.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.