Liga 1: Concluziile etapei a 15-a

0
258

Sfârșit de etapă, dragi prieteni, iar noi revenim ca de fiecare dată cu concluziile partidelor ce tocmai s-au disputat în weekendul precedent.

A fost etapa remizelor în Liga 1, nu mai puțin de  cinci rezultate de egalitate s-au înregistrat în cele șapte partide. CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB și Viitorul au fost victimele echipelor mici de această dată. Cele patru fruntașe au remizat pe teren propriu cu echipe din partea a doua a clasamentului și astfel, lupta pentru primele poziții rămâne deschisă.

Universitatea Craiova – Sepsi 1-1 (Burlacu 83′ / Karnitskiy 37′)

Universitatea Craiova și Sepsi au remizat vineri seară după o partidă tensionată și cu mult suspans. Gazdele au ratat un penalty în minutul 27, prin Matteo Fedele, pentru ca peste 10 minute Sepsi să dea lovitura pe „Ion Oblemenco” și să intre în avantaj la pauză. În partea secundă, Alexandru Mitriță a acumulat două cartonașe galbene în doar cinci minute și a fost trimis la cabine mai devreme. În ciuda omului în minus, Universitatea a reușit să restabilească egalitatea pe final, prin golul lui Burlacu și să termine partida neînvinsă.

Astra Giurgiu – Poli Iași 1-2 (Gheorghe 41′ /Platini 51′ , Cristea 59′(P))

Surpriză la Giurgiu. Astra a fost învinsă pe propriul teren de Poli Iași, echipă care nu mai cunoscuse gustul victoriei de peste șase partide și pierde lupta cu echipele fruntașe. Poli Iași primește o gură de aer după această victorie și pot pregăti cu mai multă încredere partida cu FCSB, din etapa viitoare.

FC Viitorul – Concordia Chiajna 0-0

Viitorul nu a reușit să profite de pașii greșiți făcuți de echipele cu care se află în luptă directă pentru primele poziții și remizează alb pe teren propriu cu Concordia lui Dorinel Munteanu. Elevii lui Gică Hagi au controlat în totalitate jocul și au irosit o mulțime de ocazii importante, iar astfel scorul s-a păstrat intact pe tabelă. Ambele formații rămân pe aceleași poziții și după etapa a 15-a.

CFR Cluj – Dunărea Călărași 0-0

O a treia surpriză s-a înregistrat la Cluj, acolo unde Dunărea Călărași a izbutit să conserve scorul de 0-0 și să obțină un egal important. Clujenii au controlat meciul cap-coadă, în prima repriză trecând de mai multe ori pe lângă șansa de a deschide scorul. În repriză secundă, oaspeții au ieșit și ei la joc și au ratat o ocazie imensă de a face 1-0, în timp ce trupa lui Conceicao a dominat steril până la final, fără a puncta pe tabelă.

Dinamo – FCSB 1-1 (Salomao 40′(P) /Tănase 48′)

Derby-ul rundei s-a terminat de această dată indecis, și Dinamo și FCSB nereușite să scape în învingătoare dintr-un meci chinuit, desfășurat pe un gazon de nedescris. Dinamoviștii au ratat în câteva rânduri în startul partidei și au anunțat golul din minutul 40, al lui Salomao, care a transformat o lovitură de la 11 metri. În startul părții secunde, FCSB obține și ea un penalty. Gnohere nu a reușit înscrie față în față cu Penedo, dar a reușit în cele din urmă să o facă Tănase, care a profitat de respingerea mingii în față a portarului advers. FCSB ratează o șansă bună de a trece pe primul loc, în timp ce Dinamo se apropie la doar trei puncte de locurile de play-off.

FC Hermannstadt – FC Botoșani 1-1 (Tătar 77′ /Rodriguez 63′(P))

Partida dintre FC Hermannstadt și FC Botoșani trebuia să se dispute duminică dupămasă, dar ceața a făcut ca meciul să fie amânat pe a doua zi. Pe teren, cele două echipe s-au arătat destul de echilibrate, cu ocazii și de o parte și de alta, de aici rezultând și remiza înregistrată la final. Ambele formații rămân la coada clasamentului și după etapa a 15-a.

Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari 2-0 (Fofana 10′ , Constantin 40′(P))

Gaz Metan și FC Voluntari au oferit luni seară ultimul joc al etapei cu numărul 15. Gazdele s-au impus fără emoții în fața „lanternei roșii” și se apropie la doar un punct de Universitatea Craiova și FC Viitorul. FC Voluntari rămâne cu o singură victorie în acest sezon și este principala candidată la retrogradare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.