Liga 1: Avancronica etapei a 11-a a Ligii 1

0
308

Ne apropiem de finalul primei jumătăți a sezonului regulat din Liga 1, iar una dintre observațiile importante pe care le putem face este faptul că acest campionat este cel mai echilibrat din ultimii ani. Nu mai puțin de 9 echipe sunt în acest moment într-o luptă continuă pentru locurile de play-off, nouă echipe care sunt despărțite doar de trei puncte și care pot urca imediat în clasament în cazul unei victorii. Ca în fiecare săptămână, am pregătit câteva statistici și câte un pronostic pentru cele șapte partide din această etapă.

Poli Iași – Viitorul (vineri, ora 21:00)

Poli Iași și Viitorul se întâlnesc de două ori în decursul unei luni, iar vineri seară, în Copou, se va desfășura primul duel. Moldovenii vin după o înfrângere grea la Mediaș, cu un gol decisiv primit în minutele de prelungire, în timp ce Viitorul se află la polul opus față de adversari, aceștia obținând etapă trecută o victorie mare cu Astra Giurgiu în ultimele minute. Mai mult ca sigur vom avea o partidă echilibrată.

Pronostic: Psfx

Universitatea Craiova – FC Hermannstadt (sâmbătă, ora 18:00)

Ziua de sămbătă debutează cu meciul de pe stadionul „Ion Oblemenco”, dintre Universitatea Craiova și FC Hermannstadt. Gazdele au obținut doar un rezultat de egalitate pe terenul campioanei etapă trecută și spunem doar pentru că în minutul 85 au avut ocazia să obțină toate punctele dacă Alexandru Mitriță transforma o lovitură de la 11 metri. Sibienii sunt într-o formă extrem de slabă, în ultimele cinci partide din campionat înregistrând tot atâtea înfrângeri. Reeditarea finalei Cupei României credem că va aduce același deznodământ.

Pronostic: 1 solist

Astra Giurgiu – CFR Cluj (sâmbătă, ora 21:00)

Derby-ul etapei se va desfășura la Giurgiu, între Astra și campioana CFR. Ambele echipe vin după două rezultate nesatisfăcătoare în etapa trecută și încearcă să recupereze punctele în meciul direct. Cele două echipe se află pe podium și la egalitate de puncte, iar o victorie pentru oricare dintre ele o poate distanța față de celelalte urmăritoare.

Pronostic:1r(0-1)

Dunărea Călărași – FC Voluntari (duminică, ora 14:00)

Oare să fie aceasta etapa în care FC Voluntari obține prima victorie din actualul sezon? Cam asta ne întrebăm de ceva timp, dar se pare ca ilfovenii tot nu izbutesc să ne închidă gura. Ambele echipe sunt în foame de puncte. Gazdele au două etape fără victorie, iar acest lucru i-a mai coborât în clasament, în timp ce oaspeții, cu excepția partidei din Cupă cu FC Botoșani, nu reușesc să bată pe nimeni.

Pronostic: 1X

Sepsi – Gaz Metan (duminică, ora 18:00)

Un meci interesant vom avea duminică dupămasă la Sfântu Gheorghe, acolo unde Sepsi și Gaz Metan se întâlnesc într-un meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii 1. Gazdele vin după trei remize consecutive, două în campionat și una în Cupă, în timp ce medieșenii și-au revenit după înfrângerea de la Giurgiu și sunt pe drumul cel bun. Vom avea o partidă echilibrată între două echipe care emit pretenții în acest sezon.

Pronostic: Psfx

FCSB – Concordia Chiajna (duminică, ora 21:00)

Ziua de duminică se încheie cu duelul dintre FCSB și Concordia Chiajna. Gazdele din acest meci pleacă ca favorită certă în această partidă, motivele principale fiind ultimele rezultate directe, dar și forma actuală a celor două formații. Concordia va juca cu încredere în meciul de duminică, dar șansele să obțină un rezultat pozitiv sunt destul de mici.

Pronostic: 1 solist

FC Botoșani – Dinamo (luni, ora 21:00)

Epilogul etapei se va desfășura la Botoșani, între gazdele locale și Dinamo București. Cele două echipe se zbat în mediocritate, acest început de sezon fiind unul dintre cele mai slabe pentru ambele formații.  De când a venit Claudiu Niculescu pe banca lui Dinamo, alb-roșii sunt neînvinși, dar nu au arătat ceva schimbat în jocul lor. Poate ne vor convinge la jocul de luni, de la Botoșani.

Pronostic: X2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.