Hipism: Călăreții craioveni, performeri la nivel național

0
723
Dobrica Karla cu uriasul "Credo" va avea in viitor un cuvint de spus in probele rezervate copiilor si juniorilor
Dobrica Carla cu uriasul „Credo” va avea in viitor un cuvint de spus in probele rezervate copiilor si juniorilor

Revenită în activitatea competițională începând din 2014, secția de echitație a clubului CSM Craiova nu dezamăgește și călăreții noștri se află printre premianții competițiilor naționale. Claudia Ghiţulescu, Vlad Gruia și Carla Dobrică sunt sportivii care de trei ani obțin premii la concursurile ecvestre de sărituri peste obstacole, încununând prin munca lor un palmares foarte bogat.

În acest an, echipei i s-au alăturat două sportive începătoare, fiind vorba de Raisa Bunăiașu și Sofia Papuc. Ele au debutat în competițiile oficiale în cadrul Campionatului Naţional de Vară FER 2018, la concursurile de la Prejmer și Sibiu. Sub îndrumarea antrenorilor Sergiu Pistorel și Robert Pistorel, cei cinci călăreți ai clubului craiovean au reușit să aducă rezultate importante de la fiecare concurs. Perspectivele pentru Campionatul Naţional de Vară sunt unele bune, deja au consemnat trei participări și au șanse să se califice în etapa finală corespunzătoare vârstei sau pregătirii individuale.

Componenții secției de călărie au participat la Marele Premiu al Municipiului Sibiu (8-10 iunie), unde de asemenea nu au lipsit premiile pentru sportivii noștri. Încă o admitere în rândul călăreților debutanți a avut loc pentru sportiva Sofia Papuc (13 ani), care pe lângă acest statut a obținut și trei premii la categoria sportivi debutanți, două locuri doi și un loc trei, concurând alături de calul Ducesa. Colega sa de categorie, Raisa Bunăiașu (10 ani), împreună cu calul Grațiela, a mai adjudecat un premiu întâi la întrecerea sportivilor debutanți de la Sibiu. Nici pentru “veteranii” echipei nu au lipsit rezultatele. Vlad Gruia (16 ani) a câștigat două locuri întâi la categoria E cu calul Carland, plus încă o clasare pe prima poziție la categoria “cai debutanți”, alături de calul Oskar, în vreme ce Claudia Ghițulescu (17 ani) a obținut locul trei la categoria C, participând împreună cu calul Amadeus.

Cel care se ocupă de pregătirea călăreților, antrenorul Sergiu Pistorel a vorbit despre munca depusă de elevii săi și consideră că în această disciplină pauzele sunt aproape inexistente.

„Copiii au pus în practică toate cele învăţate și au luptat cu hotărâre pentru calificările și premiile obţinute. S-au arătat stăpâni pe situaţie, trecând prin probe foarte dificile, chiar și probe de baraj, pentru desemnarea câștigătorilor. Ne mândrim cu fiecare dintre ei și ne bucurăm că alături de caii cu care fac echipă reușesc mereu să atragă atenţia juriului și să se claseze pe podium. Au muncit din greu și încă o fac, deoarece pregătirea în acest sport nu permite niciodată nimănui timp de repaus”,  a spus Sergiu Pistorel, instructorul voluntar al secției ecvestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.