În urma confirmării echipelor pentru sezonul următor al Ligii Campionilor, Federația Europeană de Handbal a anunțat și echipele care vor juca direct în grupe și cine va disputa turneu de calificare.

SCM Craiova, deținătoarea Cupei EHF, a primit dreptul de a se înscrie în preliminariile Ligii Campionilor. Chiar și așa, SCM Craiova are o șansă bună de a câștiga grupa din care va face parte și de a se califica în primele 16 echipe ale Europei. Trupa lui Bogdan Burcea Craiova va afla grupa preliminară pe 27 iunie.

Cele 8 echipe care vor disputa turneu de calificare vor fi împărțite în două grupe de 4, câștigătoarele obținând dreptul de a merge mai departe în Ligă, iar învinsele merg în EHF Cup.

SCM Craiova este cap de serie și va juca în primul meci cu Amara Bera Bera (Spania) sau Jagodina (Serbia) vor putea fi adversarele oltencelor.

Cum arată urnele valorice pentru turneul de calificare:

Urna 1: SCM Craiova, Bietigheim (Germania)
Urna 2: MKS Lublin (Polonia), Podravka Koprivnica (Croația)
Urna 3: Jomi Salerno (Italia), Muratpasa (Turcia)
Urna 4: Amara Bera Bera (Spania) și Jagodina (Serbia)

Echipele din urna 1 vor juca cu echipele din urna 4, iar cele din urna 2 cu echipele din a treia urnă valorică. Învingătoarele vor juca pentru un loc în principala competiție europeană din handablul feminin.

Tragerea la sorți va avea loc miercur, 27 iunie, de la ora 12:00, la Viena. În aceeași zi se or stabili și cele două gazde ale truneelor de calificare. Meciurile se vor disputa în perioada 7-9 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.