Handbal (F) / EHF Cup: Fierbe Bănia ! SCM Craiova dispută sâmbătă prima manşă a finalei Cupei EHF

0
573
SCM Craiova / FOTO: Ionuț Greere
SCM Craiova / FOTO: Ionuț Greere

Echipa de handbal feminin SCM Craiova va disputa sâmbătă, în deplasare, prima manşă a finalei Cupei EHF cu norvegiencele de la Vipers Kristiansand. Meciul este programat de la ora 18:00 și va fi transmis în direct de DigiSport 1 și TelekomSport.

Ajunsă în premieră în finala Cupei EHF, la doar a doua participare europeană din istorie, formația olteană își dorește să păstreze trofeul în Bănie. Returul va avea loc pe loc pe 11 mai, de la ora 19:30, în Sala Polivalentă din Craiova.

Formația pregătită de Bogdan Burcea a fost nevoită să treacă de 12 meciuri pentru a ajunge în ultimul act al competiției. Craiova a depășit Debrecen în ultimul tur preliminar și a ieșit dintr-o grupă infernală, din care au mai făcut parte Brest (Franța), Kuban Krasnodar (Rusia) și Randers (Danemarca). În „sferturile” Cupei EHF, oltencele au eliminat altă forță a Rusiei, Lada Togliatti, după ce au întors rezultatul nefavorabil din tur, reușind calificarea pe terenul rusoaicelor. În semifinale, alb-albastrele au depășit la mare luptă turcoaicele de la Kastamonu.

Craiovencele vor pleca spre Norvegia cu un charter 160 de locuri, care va pleca din Bănie vineri după-amiaza. Întoarcerea în țară este prevăzută imediat după partidă. Craiova avea și galerie în Norvegia, o partea vor pleca în același avion cu echipa, patru suporteri au plecat încă de marți cu mașina personală, iar alți trei au făcut deplasarea pe cont propriu, tot cu avionul.

Vipers are în componeță jucătoare cu nume, surorile Katrine şi Kristine Lunde sau pe Kari Skaar Brattset. Formația norvegiană a început sezonul 2017-2018 în Liga Campionilor, dar „a picat” în grupele EHF Cup după o singură victorie și 5 înfrângeri. În grupele EHF; „viperele” s-au clasat pe locul 2, într-o grupă cu Lada Togliatti, Issy Paris și Copenhaga. A urmat dubla cu Brest din sferturi (26-17 (a) și 29-34 (d), iar în semifinale au eliminat pe danezele de la Viborg (31-34 (d) și 29-23 (a).

Partida de la Kristiansand va fi arbitrată de cuplu din Ucraina, de Taras Kouz şi Viktor Zhoba, aceeași brigadă care a oficializat și turul de la Craiova cu Debrecen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.