Șah: Medalii naționale pentru șahiștii de la CSM Craiova

0
804

Șahiștii legitimați la CSM Craiova și-au trecut în cont noi medalii importante în cadrul Campionatului Național de Șah pentru copii, juniori și tineret, probele șah clasic, blitz, dezlegări și rapid, ce a avut loc în perioada recentă la Călimănești-Căciulata. Pregătiți de antrenorul Iulian Marcu, șahiștii au făcut o competiție bună, care le-a adus trei medalii, două la tineret și una la juniori.

Cea mai importantă distincție a fost obținută de șahista Georgiana Stanciu, care a câștigat aurul în proba de șah clasic, la categoria tineret, devenind astfel campioană națională. Câte un bronz a ajuns la Andreea Tobă în proba de șah blitz – categoria tineret, și la Cristian Stoian în proba de șah blitz – categoria juniori sub 14 ani. Cristian a mai ocupat și două locuri cinci, pe lângă medalia de bronz, în întrecerile de șah clasic și șah rapid.

„Rezultatele sunt meritorii pentru sportivii noștri. Trebuie să ținem cont că Georgiana Stanciu și Andreea Tobă se pregătesc și pentru examenul de bacalaureat, pe care îl vor susține în vară, așa că pentru ele este un efort de apreciat faptul că au în continuare rezultate la șah. Fiind sportul minții este obositor pentru mentalul lor să se pregătească la șah și în același timp să învețe pentru materiile de bac, este un lucru solicitant. Sunt foarte mulțumit de ele. Mai departe, elevii mei se pregătesc pentru Campionatele Naționale pe echipe din luna iulie, unde sperăm să facem o figură frumoasă asemenea”, a declarat antrenorul Iulian Marcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.