SCM Universitatea Craiova a învins Steaua București, scor 102-99, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 5 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Meciul din Sala Polivalentă a avut nevoie de prelungiri, după ce după 40 de minute joc scorul a fost egal, 87-87.

Oaspeții au început mai bine jocul, s-au desprins la două posesii, dar în scenă a intrat Ivan Siriscevic, care și-a început recitalul arruncărilor de la distanță. Amfitrionii au terminat primele 10 minute în avantaj, 24-20. Bucureștenii au fost mai preciși la aruncările din interiorul semicercului și au trecut la timona partidei. Publicul a luat foc în momentul în care Craiova a a fost sancționată cu două faulturi tehnice în aceeași fază, pentru proteste: unul la Samuels, celălalt la tehnicianul Rami Hadar. Bradon Taylor a marcat toate aruncări de care a beneficiat, iar Bone a urcat avantajul Stelei la 36-30. Craiovenii nu s-au lăsat mai prejos și au echilibrat jocul până la pauza mare. Scorul la pauză a fost de 48-46 în favoarea roș-albaștrilor.

În prima parte a reprizei secunde tot Steaua s-a aflat la conducerea jocului, 61-68. Gazdele au replicat prin tripleta Martinic, Siriscevic, Aleksandrov, astfel că înaintea ultimelor zece minute scorul să fie 71-67 în favorea vizitatorilor.

Sfertul decisiv a început cu nu se poate mai bine pentru alb-albaștrii. Ivan Siriscevic a marcat din spatele semicercului, iar apoi croatul a a provocat o greșeală antisportivă la Pavel Marinov. Martinic l-a urmat cu o aruncare de la distanță și Craiova preia conducerea după un parțial de 14-3 în primele cinci minute din sferul 4. Oaspeții au cerut time-out și bucureștenii au reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, 87-87. Oltenii au avut ultima posesie, dar nu s-a intâmplat nimic și meciul a intrat în prelungiri.

Stelistul Zekovic a punctat primul în over time, de la linia de libere. Croatul Siriscevic și muntenegreanul Martinic au făcut concurs de aruncări de la distanță, cu care oltenii s-au desprins la șase puncte cu un minut înainte de final. A venit replica lui Taylor, dar a fost prea târziu și Craiova s-a impus.

Martinic a totalizat 34 puncte, 4 pase decisive, Siriscevic a adăugat 33 puncte, 5 recuperări, iar Aleksandrov a terminat cu 15 puncte. Statistic, Craiova a vut medii de 49 % la aruncările de 2 puncte, 45 % la aruncările de la distanță și 78 % de la linia de libere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.