INTERVIU Baschet (M): Sebastian Ionescu: „Am pornit cu o gândire pozitivă și am avut încrede în echipă noastră de la bun început până în ultimul moment”

0
893
Sebastian Ionescu / FOTO: FIBA Europe
Sebastian Ionescu / FOTO: FIBA Europe

Performanță de excepție pentru naționala U20 a României. Tricolorii au câștigat medalia de aur la Campionatul European – Divizia B, învingând Croația în finală, 80-67. Elevii lui Tudor Costescu s-au calificat în Divizia A. Este cea mai mare reușită a baschetului juvenil masculin din 2006 încoace !

România a învins la Oradea două mari forțe europene, Rusia, în semifinală, și Croația.

Printre protagoniștii acestei perfromanțe istorice s-a numărat și craioveanul Sebastian Ionescu. Basti a avut amabilitatea să acorde un interviu în exclusivitate pentru Sportul Doljean.

România a realizat în duminică seara cea mai valoroasă performanță a baschetului românesc din ultimul deceniu, ce reprezintă pentru ține această performanță ? 

Sunt mândru că am făcut parte din această echipă și că am reușit să ajungem exact acolo unde ne-am propus ! Pentru mine înseamnă foarte mult această performanță și sper că de acum înainte, astfel de momente să nu mai fie o excepție și România să se situeze printre primele țări la Campionatele Europene.

La începutul turneului  te gândeai că o să ridici deasupra capului trofeul ?  

De când am început pregătirea în această vară am avut un singur scop :„Finală pe 23 iulie”. Am pornit cu o gândire pozitivă și am avut încrede în echipă noastră de la bun început până în ultimul moment.

Cât de mult a contat faptul că turneul final a avut loc în România ? 

Pot spune că publicul a fost al șaselea jucător de pe parchet ! Ne-a ajutat foarte mult faptul că am putut să luptăm pentru țara noastră umăr la umăr cu o mulțime atât de frumoasă, care ne-a dat energie de la primul meci până la ultimul.

Ai evoluat puțin, dar ți-ai ajutat echipă în momentul când ai intrat pe parchet. Ți-ai fi dorit să joci mai mult ? 

Tot timpul încerc să îmi ajut echipă cât pot de bine. Am făcut task-urile pe care mi le-a dat antrenorul și mi-am adus valoarea în teren cât mai mult cu putință.

Ce urmează pentru ține în sezonul următor din Liga Națională ? 

Urmează un an competițional foarte important pentru carieră mea și sunt pregătit să demonstrez că jucătorii români tineri au valoare. Sunt sigur că o să fie un campionat echilibrat unde o să iasă în evidența echipele și jucătorii care își doresc cu adevărat să joace un baschet de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.