Handbal (M): România joacă astăzi pentru calificarea la Campionatul European

0
477

Echipa națională de handbal masculin se află astăzi în fața unui meci istoric. România întâlnește selecționata Belarusului, în Sala Polivalentă din Craiova, de la ora 19.00, iar o eventuală victorie îi apropie pe români doar la un singur punct de calificarea la Campionatul European – Croația 2018.

„Tricolorii” nu au mai fost prezeți la un Campionat European din anul 1996 ! O înfrângere ar nărui toate speranțele și ar bloca pentru încă doi ani visul băieților antrenați de Xavi Pascual.

Clasamentul grupei, cu două etape înainte de final, arată astfel: 1. Serbia – 6 puncte, 2. Belarus – 5, 3. România – 4, 4, Polonia – 1.

Au mai rămas de disputat jocurile:

România – Belarus, Serbia – Polonia

Polonia – România (18 iunie), Belarus – Serbia

Primele două merg în Croaţia, plus cea mai bună echipă dintre cele clasate pe locul 3 în cele şapte grupe. În cele ce urmează vă vom prezenta toate scenariile prin care România poate ajunge la turneul final :

  1. Victorie cu Belarus şi cel puţin un rezultat de egalitate cu Polonia.
  2. Victorie cu Belarus şi înfrângere cu Polonia, iar Serbia să nu piardă în faţa bieloruşilor în ultima etapă.
  3. Egal cu Belarus şi victorie cu Polonia, iar Serbia, după o eventuală victorie cu Polonia în penultima etapă, să nu piardă în faţa bieloruşilor ulterior.
  4. Egal cu Belarus şi victorie cu Polonia, iar Serbia să piardă atât cu Polonia cât şi cu Belarus.
  5. Egal cu Belarus şi egal cu Polonia, iar Serbia să câştige în faţa bieloruşilor.

Principalul criteriu de departajare în caz de egalitate îl reprezintă meciurile directe. Ţinând cont de cum stau lucrurile în celelalte grupe, este greu de crezut că ne-am putea califica de pe acel loc 3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.