Liga 1: Devis Mangia a fost prezentat oficial. Obiectivele și planurile italianului

0
1177

Devis Mangia, noul antrenor al formației CS Universitatea Craiova, a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul italian și-a prezentat staff-ul tehnic și planurile sale pentru următoarea ediție de campionat.

Devis Mangia va colabora la Craiova cu Adrian Iencsi și încă un antrenor secund din Italia, care va fi ales în zilele următoare. De prăgătirea portarilor se va ocupa în continuare Cătălin Mulțescu, iar preparatorii fizici ai echipei vor fi Cornel Bejan și un italian.

„Mulţumesc conducerii clubului pentru această oportunitate de a lucra aici. Sunt fericit şi mândru să antrenez Universitatea Craiova. Am acceptat să vin aici cunoscând istoria acestuia club şi persoane din conducerea grupării. Sunt mulţumit că voi lucra cu mulţi tineri, m-a convins să vin proiectul pe care îl au cei de la Craiova. În staful meu va fi un secund român, Adrian Iencsi, un colaborator italian, care va veni în următoarele zile, preparatorul fizic Cornel Bejan, un altul italian, antrenorul de portari Cătălin Mulţescu, analistul video Cornel Papură. Vor fi persoane care se vor ocupa de nutriţie şi de strategia de recuperare.

Mangia își dorește să califice echipa în grupele Europa League. Nu se gândește la niciun potențial adversar în tururile preliminare.

„Obiectivul nostru este de a ne consolida un loc în primele poziţii, Cupa României şi vom încerca să intrăm în grupele Ligii Europa. Vor fi şi jucători noi, dar în acest moment mă gândesc la jucătorii pe care îi am la dispoziţie. Dacă sunt aici înseamnă că sunt jucători buni. Pentru mine nu e importantă naţionalitatea jucătorilor, important este ca jucătorii să fie foarte buni. Pot veni şi jucători italieni, dar, repet, trebuie să fie buni.”

Noul antrenor al Craiovei urmărit pe viu câteva meciuri ale alb-albaștrilor din sezonul precedent. Mangia a fost prezent la Pitești, pentru meciul cu Gaz Metan Mediaș din ultima etapă a sezonului regulat, dar a privit din tribună și calificarea oltenilor în semifinalele Cupei României.

„Cunosc echipa, am văzut şi meciuri din tribune. Am văzut de asemenea partide din campionat, şi înregistrări şi la TV şi consider că în Romania sunt posibilităţi de creştere a competiţiei, sunt mulţi jucători tineri buni. La Craiova, am văzut toate echipele, prima, a doua şi cele de juniori, cunosc toţi jucătorii.”

Oltenii vor efectua marți dimineață vizita medicală la Policlinica Sportivă și tot în aceeași zi vor mai susține un antrenament pe baza sportivă din Luncă. Joi, 15 iunie, delegația alb-albastră va pleca în Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.