Handbal (M): În Divizia A de handbal se joacă după alte reguli. Cu cine este în serie Universitatea Craiova

1
1060
Echipa de handbal masculin Universitatea Craova / FOTO: Ionuț Greere
Echipa de handbal masculin Universitatea Craiova / FOTO: Ionuț Greere

Federaţia Română de Handbal a stabilit, astăzi, componenţa celor patru serii ale Diviziei A la handbal masculin, echipa masculină Universitatea Craiova, fiind repartizată în Seria C. Cele 24 de formaţii înscrise au fost împărţite în patru serii pe criterii geografice.

Sistemul de desfăşurare al Diviziei A – masculin în sezonul 2018- 2019 s-a schimbat în urma deciziilor luate la nivel federal. Spre deosebire de campionatul anterior, când au fost două serii, în sezonul viitor al eşalonului secund vor fi patru serii din câte 6 echipe, alcătuite pe criterii geografice.

Universitatea Craiova a fost repartizată în Seria C, alături de Unirea Sânicolau Mare, CSU Poli 2 Timișoara, CSM Școlar Reșița, UCB Tg. Jiu și CSU Pitești.

COMPONENȚA CELOR 4 SERII – AICI

Conform regulamentului, jocurile se vor desfăşura numai în sală, dar sunt noutăţi şi în privinţa sistemului: se vor juca meciuri cu tur – retur, din nou tur – retur, apoi Turneu Semifinal şi Turneul Final. Turul va debuta în luna septembrie şi se va încheia în octombrie, iar returul va fi în perioada noiembrie – decembrie. Cel de-al doilea tur va începe în ianuarie 2019 şi va ţine până în februarie, iar ultimul retur va fi din martie, până în aprilie 2019. „După disputarea meciurilor desfăşurate în Tur – Retur X2, se va întocmi clasamentul. Dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele 3 locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Naţională, echipe de juniori, CNE-uri, CNOPJ- uri), se precizează în regulament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.