Euro 2024 – Echipa Națională | Nicușor Bancu: ”Prezența la EURO este un vis devenit realitate”

0
308

Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova, și unul dintre fotbaliștii de bază ai echipei naționale, a prefațat în cadrul unei conferințe de presă, meciul cu Ucraina, prin al României la Campionatul European, care se va juca luni, 17 iunie 2024, de la ora 16:00, pe Allianz Arena din München.

Bancu a spus că prezența sa la Campionatul European este un vis devenit realitate. Acesta a dezvăluit cum trebuie să se prezinte ”tricolorii” pentru a face față unui adversar puternic.

”Prezența la EURO este un vis devenit realitate. Mă bucur că după acea accidentare am reușit să revin la echipa de club și mai apoi și la echipa națională. Ucraina este o națională foarte puternică. Trebuie să fim o familie, să rămânem același grup unit, să avem agresivitate, să jucăm unul pentru altul, pentru a ne putea ridica la nivelul lor. Jucătorii ucraineni pe flancuri au viteză și tehnică, deși adversarii mei direcți sunt la un nivel mai înalt decât mine, mă pregătesc în fiecare zi și le voi face față. Am analizat până acum partea lor ofensivă, va urma și cea defensivă. Trebuie să fiu aproape de Tsygankov, să nu îi las spații, să fac, împreună cu colegii, un joc compact. Eu sper că aportul meu va fi util spre echilibru, sunt un tip calm în afara terenului. Nu avem voie să tratăm nimic din pregătirea și din prezența noastră la EURO ca fiind ușor, în nicio clipă! Și, să fim drepți: n-am realizat mare lucru dacă la turneul final ne facem de râs”, a adăugat Bancu.

A vrut să se lase de fotbal din cauza accidentărilor

Nicușor Bancu a trecut prin două accidentări grave care i-au marcat cariera. Fundașul stânga a dezvăluit că după prima accidentare a avut o perioadă în care nu s-a mai gândit la fotbal.

”După prima accidentare, mă gândeam dacă pot să mai merg. După a doua accidentare, m-am gândit că pot pierde naționala, dar am avut parte de oameni de calitate lângă mine. Doctorul de la echipă, preparatorii, doctorul care m-a operat a fost foarte bun, plus că și voința mea de a reveni a contat.”

La 31 de ani, Bancu este al treilea cel mai în vârstă tricolor din lotul României la turneul final din Germania și, cu 36 de selecții, implicit unul dintre cei mai experimentați la acest nivel. Ttitular incontestabil pe postul de apărător stânga în angrenajul naționalei, jucătorul Craiovei a a fost titular și integralist în ultimele 6 din 10 meciuri ale preliminariilor, lipsind la început de campanie de calificare din cauze medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.