Echipa Națională | Drumul spre Campionatul European trece și prin Prishtina: Kosovo – România, azi, 21:45 (Antena 1)

0
407
FOTO: FRF

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte vineri, 16 iunie, de la ora 21:45 (Antena 1), pe Stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina, selecţionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru Grupa I din preliminariile Campionatului European din 2024.

Tricolorii au început perfect campania de calificare la turneul final din Germania, cu victorii în Andorra, 2-0, și cu Belarus pe teren propriu, 2-1, acumulând 6 puncte într-o grupă din care mai face parte și Elveția – adversara de luni a României. Azi, în cazul unei mult dorite victorii, ne consolidează poziţia secundă şi ne apropie şi mai mult de visul unei calificări la Turneul Final.

Edi Iordănescu a susținut ieri conferința de presă premergătoare partidei și a declarat că este foarte încrezător și entuziast, dar a punctat că se așteaptă la un meci greu, în fața unei echipe cu jucători care evoluează în campionate puternice.

„Am venit cu multă încredere, cu entuziasm, cu o energie bună. Am venit, însă, conștienți că vom avea un test dificil, împotriva unui adversar care este candidat la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat poate scoate o echipă sau alta din lupta pentru calificare, pentru că această campanie este doar la început. Mai mult decât atât, suntem foarte conștienți că, în ciuda începutului nostru bun de campanie, nu avem nicio garanție a unui nou rezultat pozitiv. Pentru asta trebuie să arătăm foarte bine, să fim bine organizați, să muncim, chiar să suferim dacă e cazul, pentru a reuși să atragem rezultatul de partea noastră.

Nu în ultimul rând, suntem conștienți că vom avea în față un adversar nu doar valoros, ci și foarte bine motivat. Trebuie să acceptăm faptul că vom avea mâine în față un adversar care are multă calitate individuală, cu jucători care sunt în campionatele de top ale Europei, care evoluează săptămână de săptămână, sunt constanți acolo, au arătat foarte multe lucruri bune și asta cu siguranță ne pune în gardă, a spus Edi Iordănescu.

Partida va fi arbitrată la centru de olandezul Danny Makkelie, ajutat la cele două linii de Hessel Steegstra şi Jan de Vries. Al patrulea oficial va fi Sander van der Eijk. Delegat UEFA a fost nominalizat belgianul Jean Paul Mievis, iar observator UEFA pentru arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.

Tot în Grupa I se vor mai disputa partidele: Andorra – Elveția (21:45, Digi Sport 4, Prima Sport 4) și Belarus – Israel (21:45, Digi Sport 1, Prima Sport 2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.