Volei | S-a terminat sezonul regulat în Divizia A1. Urmează play-off-ul și play-out-ul. Programul

0
266

La finalul săptămânii a avut loc ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei A1 la volei masculin. Astfel, știm confruntările din primul tur al play-off-ului și al play-out-ului.

Conform regulamentului, primele opt clasate vor juca în play-off, cu meciuri eliminatorii disputate după sistemul ”cel mai bun din trei meciuri” în primul tur și în semifinale și după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri” în finală.

SCM Universitatea Craiova a terminat pe locul 4 și va juca în sferturile de finală cu Rapid București – primul meci în Bănie.

Partidele din primul tur al play-off-ului

Steaua București (1) – CSM Constanța (8)
SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA (4) – Rapid București (5)
CSM Arcada Galați (3) – SCM Zalău (6)
Dinamo București(2) – Explorări Baia Mare (7)

Primul meci va avea loc la 11 martie, pe terenul echipei mai bine clasate. Al doilea e programat la 25 martie. Dacă scorul general va fi egal, 1-1, atunci partida decisivă va avea loc pe terenul mai bine clasate, la 1 aprilie. Învingătoarele vor juca semifinalele din grupa 1-4, iar învinsele semifinalele din grupa 5-8.

Semifinalele sunt programate în zilele de 8, 12 și 22 aprilie, atât în grupa 1-4, cât și în cea 5-8.

Finalele (pentru locul 1, respectiv pentru locul 3) se vor disputa după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”. Partidele sunt programate la zilele de 29 și 30 aprilie, 6 și 7 mai, iar meciul decisiv, în cazul în care scorul general va fi 2-2, va avea loc la 13 mai.

În grupa 5-8 finalele pentru locul 5, respectiv pentru locul 7 se vor disputa după sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, în datele de 29 aprilie, 6 mai și 13 mai.

Echipele de pe locurile 9-12 vor juca în play-out

În play-out vor juca ocupantele locurilor 9-12 la finalul sezonului regulat. Pentru că sunt partide decisive pentru stabilirea echipelor care își vor menține locul în prima divizie, acestea se vor disputa după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”, în zilele de 8 și 9 aprilie (pe terenul echipei mai bine clasate), 22 și 23 aprilie (pe terenul echipei mai slab clasate) și 26 aprilie – meciul decisiv în caz de 2-2, pe terenul formației mai bine clasate. Învingătoarele își vor păstra locul în prima divizie, în timp ce învinsele vor retrograda.

Unirea Dej (9) – CSM Suceava (12)
CSU Știința București (10) – U Cluj (11)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.