FOTO Baschet: SCM Universitatea Craiova a trecut de Athletic Constanța

0
261
FOTO: IONUȚ GREERE

SCM Universitatea Craiova a învins pe BC Athletic Neptun Constanța, scor 95-83, sâmbătă seara, în etapa a 10-a din Liga Națională de Baschet.

FOTO: IONUȚ GREERE

Trupa lui Michalis Kakiouzis este pe locul 3, cu 7-3 la general, în vreme ce dobrogenii au ajuns la 5-5.

Craiova a început bine partida din Sala Polivalentă, a condus cu 19-10, însă finalul a aparținut oaspeților.  Dobrogenii au încheiat sfertul cu un parțial de 11-2, culminat cu un coș pe sirenă, reușit de Ștefan Gribinic din propria jumătate.

Alb-albaștrii au resimțit șocul din finalul primului sfert, iar Constanța a controlat partea a doua din prima repriză. Athletic s-a distanțat și la 9 puncte (35-26), gazdele au redus ecartul la un singur punct, dar dobrogenii au mărit din nou ecartul pe tabela de marcaj. La pauza mare scorul a fost 47-43 pentru Constanța.

Craiova a revenit puternic de la cabine și nu a mai dat nicio șansă adversarei. După un parțial de 9-0 în debutul sfertului 3, cu Michael Qualls într-o nouă zi de excepție, alb-albaștrii au reușit 30 de puncte, ce i-au adus la 13 puncte diferență înaintea ultimelor 10 minute de joc (73-60).

Diferența s-a mărit chiar la 18 puncte în ultima secvență a partidei, Kakiouzis a trimis în teren și jucătorii tineri din lotul alb-albastru, iar meciul s-a terminat cu 95-83, în aplauzele spectatorilor prezenți în Sala Polivalentă.

Michael Qualls a totalizat 34 de puncte,7 recuperări și 3 pase decisive. Troy Franklin a avut un double double cu 16 puncte și 12 pase decisive, iar Josh Hawley a adăugat 13 puncte și 8 recuperări.

În etapa următoare, SCM Universitatea Craiova se deplasează în capitală pentru meciul cu Steaua București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.