FOTO Baschet: SCM Universitatea Craiova a trecut de Athletic Constanța

0
372
FOTO: IONUȚ GREERE

SCM Universitatea Craiova a învins pe BC Athletic Neptun Constanța, scor 95-83, sâmbătă seara, în etapa a 10-a din Liga Națională de Baschet.

FOTO: IONUȚ GREERE

Trupa lui Michalis Kakiouzis este pe locul 3, cu 7-3 la general, în vreme ce dobrogenii au ajuns la 5-5.

Craiova a început bine partida din Sala Polivalentă, a condus cu 19-10, însă finalul a aparținut oaspeților.  Dobrogenii au încheiat sfertul cu un parțial de 11-2, culminat cu un coș pe sirenă, reușit de Ștefan Gribinic din propria jumătate.

Alb-albaștrii au resimțit șocul din finalul primului sfert, iar Constanța a controlat partea a doua din prima repriză. Athletic s-a distanțat și la 9 puncte (35-26), gazdele au redus ecartul la un singur punct, dar dobrogenii au mărit din nou ecartul pe tabela de marcaj. La pauza mare scorul a fost 47-43 pentru Constanța.

Craiova a revenit puternic de la cabine și nu a mai dat nicio șansă adversarei. După un parțial de 9-0 în debutul sfertului 3, cu Michael Qualls într-o nouă zi de excepție, alb-albaștrii au reușit 30 de puncte, ce i-au adus la 13 puncte diferență înaintea ultimelor 10 minute de joc (73-60).

Diferența s-a mărit chiar la 18 puncte în ultima secvență a partidei, Kakiouzis a trimis în teren și jucătorii tineri din lotul alb-albastru, iar meciul s-a terminat cu 95-83, în aplauzele spectatorilor prezenți în Sala Polivalentă.

Michael Qualls a totalizat 34 de puncte,7 recuperări și 3 pase decisive. Troy Franklin a avut un double double cu 16 puncte și 12 pase decisive, iar Josh Hawley a adăugat 13 puncte și 8 recuperări.

În etapa următoare, SCM Universitatea Craiova se deplasează în capitală pentru meciul cu Steaua București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.