Serie A: Strănepotul lui Mussolini, contract de profesionist cu Lazio

0
224

Clubul roman Lazio i-a oferit un contract lui Romano Floriani Mussolini, strănepotul lui Benito Mussolini, prim-ministrul fascist al Italiei interbelice. Jucătorul de 18 ani a semnat cu gruparea ‘’biancoceleste’’ până la finalul anului 2024 și este primul său contract ca jucător profesionist.

‘’Când mă gândesc de unde am început, sunt fericit că am semnat primul meu contract de profesionist cu SS Lazio și că voi petrece alți trei ani sub aceste culori’’, a scris Romano Floriani Mussolini pe Instagram.

Jucătorul de 18 ani are șase prezențe la echipa de tinere a clubului, Lazio Primavera, și a atras atenția și datorită numelui său.

“Și-a câștigat postul la echipă muncind. L-am văzut evoluând la Under 17 și Under 18, cred că poate ajunge un jucător bun. Nu joacă numele său, ci el. Este un tânăr bun, are rezultate bune și la școală”, a declarat Mauro Bianchessi, responsabil al echipelor de tineret ale lui Lazio.

Cine a fost străbunicul lui, Benito Mussolini?

Supranumit “Ducele”, Benito Mussolini a fost prim-ministrul fascist al Italiei între ani 1938 – 1943. I s-a reproșat că i-a băgat pe italieni în război, lucru pe care conaționalii nu l-au putut ierta. A fost executat de către noile forțe politice ale Italiei la 23 aprilie 1945.

Suporterii lui Lazio au intrat de multe ori în vizorul opiniei publice, după anumite manifestări catalogate drept ‘’fasciste’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.