Acasă Handbal Campionatul European Handbal: Veste bună pentru iubitorii handbalului. Euro 2020 la handbal feminin se...

Handbal: Veste bună pentru iubitorii handbalului. Euro 2020 la handbal feminin se joacă !

0
354

După o perioadă de consultări și negocieri intense, Danemarca a confirmat că va găzdui toate meciurile campionatului feminin EURO 2020, programate în perioada 3-20 decembrie 2020.

Decizia a fost luată după ce Federația Norvegiană de Handbal, coorganizatoare a EURO 2020 alături de Asociația Daneză de Handbal, anunțase săptămâna trecută că, în actualul context sanitar, nu se pot juca meciurile din Norvegia.

Pe lângă deja confirmata Jyske Bank Boxen din Herning, a doua locație ce va găzdui competiția este Sydbank Arena din Kolding, unde va juca și România, împreună cu adversarele din Grupa D: Germania, Norvegia și Polonia.

„Săptămâna trecută a fost plină de provocări în aceste vremuri și așa dificile”, a spus președintele EHF, Michael Wiederer.

Per Bertelsen, președintele Asociației de Handbal din Danemarca, a declarat: „De obicei, durează ani de zile să pui la punct un astfel de eveniment. Dar, cu ajutorul personalului nostru incredibil și al partenerilor noștri, am reușit să găsim o soluție pentru a putea organiza campionatul pe pământ danez.”

Herning va găzdui echipele grupei A (Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia) și grupa B (Rusia, Suedia, Spania, Republica Cehă).

Kolding va găzdui echipele grupei C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația) și grupei D (România, Norvegia, Germania, Polonia).

Programul de joc, așa cum a fost anunțat anterior, rămâne neschimbat. România va juca primul meci pe 3 decembrie, contra Germaniei. Pe 5 decembrie urmează meciul cu Polonia, iar două zile mai târziu cel cu Norvegia.

În momentul în care s-au căutat soluții pentru organizarea campionatului, Federația Română de Handbal a trimis o adresă președintelui Federației Europene de Handbal prin care a anunțat că este dispusă să organizeze meciurile din grupa D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.