Volei (F): Fetele lui Zlotea joacă la Turda

0
575
Volei feminin: SCMU Craiova - CSS Turda 3-0 © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN
Volei feminin: SCMU Craiova – CSS Turda 3-0 © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN

Echipa feminină de volei SCMU Craiova va disputa sâmbătă, de la ora 12.00, ultimul meci din sezonul regulat al Diviziei A2 Vest. Fetele antrenate de Lucian Zlotea joacă pe terenul celor de la CSS Turda, într-un meci extrem de important pentru clasamentul final al seriei.

CSU Medicina Tg.Mureș a câștigat toate partidele disputate și deja este calificată direct la turneul semifinal, iar lupta pentru locul secund în grupă se dă între SCMU Craiova și CSU Oradea. Orădencele au un punct în fața oltencelor, dar în ultima etapă vor evolua pe terenul celor de la Tg.Mureș.

Primele două clasate se vor califica direct la turneul semifinal, în timp ce echipele clasate pe locurile 3-6 vor juca pentru celelalte două locuri care duc în a doua fază a campionatului (locul 3 cu locul 6, locul 4 cu locul 5) – după sistemul 2 din 3.

Tehnicianul Craiovei, Lucian Zlotea, speră într-o victorie lejeră la Turda.

„Am ajuns la ultima etapă din sezonul regulat, ne-am fi dorit să fie un meci fără miză, dar din păcate pasul greșit făcut în returul de la Oradea, unde am pierdut cu scorul de 3-2, ne-a pus în situația în care pentru a obține calificarea directă la turneul semifinal, să avem nevoie de un rezutat pozitiv.

În acest moment ne situam pe locul 3 în seria de vest, după Tg. Mureș ,singura echipa care a câștigat toate meciurile, și Oradea, care este adversara noastră directă în lupta pentru locul 2. Ne desparte un punct de locul 2, și singurele meciuri ce pot modifica configurația clasamentului sunt Turda – Craiova și Tg. Mures – Oradea.

Sunt multe posibilități și calcule pentru echipa noastră. Dacă Oradea nu reușește să obțină nici un punct în etapa aceasta, noi putem sa trecem pe locul 2 chiar și cu o înfrângere cu 3-2 la Turda, caz în care am egala Oradea la puncte, dar am fi superiori la media de seturi câștigate și pierdute. Orice victorie a echipei noastre, fie cu 3-2, adicaă 2 puncte, fie 3-0 sau 3-1, adică 3 puncte, obligă echipa din Oradea la o victorie de 3 puncte la Tg.Mures, unde din punctul meu de vedere le va fi foarte greu să obțină un rezultat pozitiv. Cumva șansele sunt de partea noastră, dar va depinde de noi cum vor decurge lucrurile, pentru că Turda nu este o echipa facilă. Este singura echipă care a reușit să încurce Tg.Mures chiar la ele acasă, câștigând 2 seturi. În meciul tur, disputat acasă, am câștigat 3-0 dar pe fondul unui joc bun facut de echipa noastră, cu un servici reușit pe toată durata partidei, si mai puține erori în primirea la servici decat în toate meciurile disputate în acest sezon. Aici este cheia și acum, presiunea unui servici constant și reușit, precum și primirea din servici, care la meciul de săptămâna trecută ne-a tradat.

Trebuie să lăsăm in urma meciul cu Tg.Mureș și să ne facem jocul, să profităm de experienta superioară a jucatoarelor noastre. În cazul unui rezultat negativ, ar urma o dublă de baraj pentru calificare, împotriva echipei din Sighetu Marmației”, a declarat Lucian Zlotea pentru Sportul Doljean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.