Liga 1: Papură, confirmat în funcția de antrenor principal la Universitatea Craiova

0
241

Universitatea Craiova l-a confirmat pe Corneliu Papură în funcţia de antrenor principal, luni, într-un comunicat semnat de finanţatorul Mihai Rotaru.

Corneliu Papură îl înlocuieşte pe Victor Piţurcă, după ce fostul selecţioner şi-a reziliat contractul pe 4 ianuarie. Corneliu Papură a fost numit antrenor principal la Universitatea pe 15 aprilie după demiterea italianului Devis Mangia şi a condus echipa şi în prima parte a sezonului actual, adunând 16 puncte în primele opt etape.

„Astăzi, ne asumăm numirea domnului Corneliu Papură în funcția de antrenor principal. La calitățile pe care am mizat în alegerea pentru perioada precedentă în care a fost antrenor principal, acum putem să mai adăugăm una: rezultatele obținute. Pentru că domnul Papură a reușit în acea perioadă două calificări consecutive în tururi superioare ale UEFA Europa League, precum și o medie de două puncte pe meci, medie care, dacă ar fi fost menținută astăzi, ne-ar fi plasat pe prima poziție a clasamentului. Și asta în condițiile în care timp de o lună și jumătate a jucat din 3 în 3 zile, cu deplasări în Azerbaidjan, Grecia sau Ungaria. Mai mult decât atât, considerăm că, în acest moment, avem un lot mult mai puternic decât a fost în primul mandat, cu jucători ca Nistor, Ivan, Mihăilă și Koljic (accidentați în acel moment), Cosic și Mățel. Credem totodată că jucători precum Martic, Mirko sau Mateiu, jucători ce au evoluat mai puțin sau deloc în ultima perioadă, vor aduce un plus valoric echipei. Și sperăm că în perioada imediat următoare să se mai alăture cel puțin un nume familiei noastre”, a afirmat Mihai Rotaru într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului din Bănie.

„Chiar dacă în ultimii ani antrenorii noştri au fost Mangia, Piţurcă, Mulţescu sau Cârţu, antrenori cu personalitate puternică, suntem acuzaţi că singurul scop este de a ne ‘juca de-a antrenorii’. Oare nu cel mai bine îi sunaţi pe ei pentru a afla care au fost coordonatele colaborării cu acţionarii? Răspunsul îl ştim. Pentru că întotdeauna la Universitatea Craiova nimeni, dar absolut nimeni, începând cu acţionarii, preşedinţii sau managerii, nu a avut voie să se amestece în partea sportivă a echipei. Acolo deciziile au aparţinut şi vor aparţine în exclusivitate antrenorului principal indiferent de numele acestuia’‘, a mai spus finanțatorul oltenilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.