Baschet: SCM U Craiova s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale

0
365

SCM U Craiova s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin. Oltenii au câștigat decisivul cu SCM Timișoara, scor 67-62, în Sala Polivalentă din Bănie.

Trupa lui Aco Todorov va întâlni în semifinalele LNBM pe CSU Sibiu. Se va juca după sistemul cel mai bun din 5 partide, primele două pe malul Cibinului.

Timișoara a marcat primele puncte ale partidei, iar Craiova a replicat cu un run de 12-0. Scorul la capătul primelor zece minute de joc a fost de 16-13 în favoarea gazdelor. Oaspeții au început bine partea a doua a primei reprize și au preluat din nou conducerea, iar alb-albaștrii au revenit în față după time-out-ul cerut de Todorov. Cele două echipe au mers cap la cap, scorul la pauză fiind de 34-32.

Gazdele se distanțează la 5 puncte după pauză, 39-32, bănățenii vin la o singură posesie și înaintea ultimei secvențe a jocului diferența s-a menținut minimă, de data această cu Timișoara la conducere, 48-49.

Ultimele 10 minute de joc au fost dramatice. Oaspeții s-au distanțat la patru puncte (50-54), Gajovic a readus speranțele pentru olteni. Boone și Vukosavljevic au ratat de la linia de libere, Koreniuk nu a greșit și Craiova conducea 3 puncte cu 11 secunde înainte de final. Cristi Bota a cerut timp de odihnă pentru a încerca să ceară faza care putea duce meciul în over time, Brown a ratat aruncara de la distanță, iar Gajovic a a consfințit calificarea Craiovei de la linia de libere.

Goran Gajovic a totalizat 18 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, Morris Curry a reușit 15 puncte, 6 recuperări, iar Porter Troupe a încheiat cu 15 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.