Mircea Călin, director CSM Craiova

Odată cu apropierea finalului de an vine și momentul în care tragem linie și ne uităm peste ceea ce s-a întâmplat în 2018 în materie de rezultate sportive.

Clubul Municipal Craiova (CSM) și-a prezentat bilanțul pe anul 2018 – 139 de medalii au cucerit sportivii craioveni în anul care se încheie peste o săptămână. Analizând numerele înregistrate de sportivii olteni în acest an ne provoacă o stare de bucurie pentru că acestea ne indică o evoluție față de 2017 când totalul de medalii obținute de CSM-iști a însumat 119.

Acum, în 2018, suntem cu 20 de prezențe pe podium mai buni! A fost un an prosper, care a adus un total de 139 de distincții (naționale și internaționale) pentru sportivii legitimați la clubul nostru. La nivel național, am obținut 112 medalii, dintre care secția lider la acest capitol este cea de atletism cu o sumă de 43 de medalii, dintre care 39 au fost cucerite la seniori, trei la tineret și una la juniori. Pe locul secund ca volum de prezențe pe podiumul național a fost secția de lupte, cu un total de 31 de medalii, patru câștigate în competițiile de seniori, opt la cele de tineret și 19 la întrecerile juniorilor. Nu a fost un an rău nici pentru pugiliști, care au adus de la concusurile naționale 18 medalii, trei la seniori, cinci la tineret și 10 la juniori. Tinerele speranțe ale tenisului de câmp craiovean au cucerit șapte distincții în competițiile naționale de juniori, în timp ce la șah am avut șase reprezentări pe treptele podiumului național (1 la seniori, 4 la tineret și 1 la juniori). Practicanții de radioamatorism au cucerit trei medalii anul acesta la nivel național în competițiile de seniori, în timp ce componenții secțiilor de călărie și judo au obținut câte două medalii naționale”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de facebook de clubul din Bănie.

Rezultate substanțiale au fost consemnate și în cadrul competițiilor internaționale la trei secții: atletism, lupte și radioamatorism. Atleții au reușit să aducă în 2018 pentru România și, implicit, CSM Craiova un număr de 11 distincții internaționale (10 la seniori și 1 la tineret). Luptătorii au fost fruntași la acest capitol cu 12 prezențe pe podiumurile internaționale, majoritatea în concusurile de juniori unde au fost obținute 11 distincții, cea de-a 12-a medalie fiind la categoria tineret. Performanțe internaționale au fost atinse și de sportivii secției de radioamatorism, care au câștigat patru medalii în competiții continentale, dar și mondiale.

Directorul CSM Craiova, Mircea Călin, este încântat de cum a decurs acest an la capitolul performanțe și vrea să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la acest bilanț generos: “În primul rând, vreau să le mulțumesc și să îi felicit pe sportivii, antrenorii și colaboratilor care ne-au fost alături în 2018 pentru performanțele înregistrate. A fost un an foarte bun, am avut o evoluție față de 2017 și asta ne bucură foarte mult. Totalul a fost de 139 de medalii, 112 la nivel național și 27 la nivel internațional, cu 20 de distincții mai mult decât anul precedent, iar toate secțiile sunt în creștere ca număr de medalii. Reprezentăm în continuare un nume de referință în sportul românesc, ne păstrăm tradiția de a fi printre cele mai performante cluburi din țară, cu sportivi care fac parte din loturile naționale și aduc rezultate importante pentru România în competițiile internaționale. Ne dorim același lucru și pentru 2019, să ne păstrăm cel puțin succesul din acest an, dar întotdeauna ne uităm să creștem performanțele.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.