Liga 1: Concluziile etapei a 2-a din Liga I

0
553
Sepsi Sf. Ghoerghe - U Craiova 1-0 / FOTO: Bogdan Balas
Sepsi Sf. Ghoerghe – U Craiova 1-0 / FOTO: Bogdan Balas

S-a încheiat a doua etapă a noului sezon din Liga 1. După cum v-am promis, vă vom prezenta după fiecare etapă câteva concluzii despre partidele rundei. S-au înscris 15 goluri și s-au consemnat 5 rezultate de egalitate (3 de 1-1). Cel mai important aspect al rundei a fost meciul spectaculos dintre FCSB și Dinamo. Universitatea Craiova deține ”lanterna roșie”, fiind singura echipă care nu a reușit să înscrie în primele două runde.

FC BOTOȘANI – FC HERMANSTADT 2-0 (Dumitraș 44, M.A. Roman 77)

Gazdele s-au impus după un joc dominat în totalitate. Ambele goluri au fost marcate din faze fixe, cel de-al doilea gol purtând semnătura lui Mihai Roman II, vârful împrumutat de la Universitatea Craiova. Finalul i-a aparținut noului adus, francezul crescut de PSG, Hervin Ongenda. Acesta a oferit 3 pase de geniu, lăsându-și coechipierii în poziții ideale. Niciuna dintre șanse nu a fost fructificată.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI – CFR CLUJ 0-0

Pe un teren greu, îmbibat cu apă, CFR Cluj s-a chinuit teribil cu nou promovata Dunărea Călărași. Campioana n-a reușit să desfacă echipa apărareagazdelor și a terminat la egalitate și al doilea meci din acest sezon. Schimbarea antrenorului nu a adus nimic nou în Gruia. După primele două etape, echipa lui Dan Alexa are patru puncte și rămâne fară gol primit.

POLI IAȘI – ASTRA GIURIGIU 1-1 (Frăsinescu 60 / LLullaku 81 -11m)

Cele două combatante au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale debutului de sezon,fotbal spectaculos, cu o mulțime de faze de poartă. Denis Alibec și-a făcut redebutul în tricoul Astrei, iar albanezul LLullaku a marcat al doilea gol consecutiv de la revenirea în campionatul României.

SEPSI SF.GHEORGHE – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0 (Tandia 61)

Criză totală la Craiova. Oltenii au nu au marcat în cele trei meciuri oficiale din acest sezon și sunt ultimii în clasament. Gardoș și Tiago au tremurat la aproape fiecare accelerare a lui Tandia, iar Kelic a fost depășit la toate mingiile înalte trimise către poarta olteană. Sepsi a ratat din toate pozițiile în prima parte, de două ori din situații de 1 contra 1 cu Pigliacelli.

FCSB – DINAMO 3-3 (Ghnoere 10, Coman 54, 68 / Axinte 45+1, Nistor 61, M. Popescu (89) 

A plouat cu goluri pe Arena Naţională! FCSB a condus de trei ori, dar Dinamo a egalat de fiecare dată. Derby de România, episodul 173, i-a avut în prim plan pe Florin Bratu şi Nicolae Dică. Ultimul rămâne neînvins în derby-urile cu Dinamo din postura de antrenor. Pentru „Mitraliera” Bratu a fost primul mare „derby”trăit de pe banda tehnică.

FC VOLUNTARI – GAZ METAN MEDIAȘ 1-1 (Belahmeur 3 / Fortes 18)

Francezul Belahmeur a marcat cel mai rapid gol din debutul sezonul, salvarea oaspeșilor a venit de la Fortes. Se pare că medieșenii și-au găsit din nou un om de gol. Găzarii au dominat, și-au creat mai multe ocazii de a înscrie, dar ilfovenii au rezistat eroic. În tribunele arenei „Anghel Iordănescu” s-au aflat multe nume mare ale fotbalului românesc.

CONCORDIA CHIAJNA – VIITORUL CONSTANȚA 1-1 (Marc 32 / Houri 88)

Echipa lui Hagi a rămas fără victorie și după etapa a doua din Liga 1. Cu mulți tineri în teren, titularii fiind menajați pentru returul cu Vittese, Viitorul a smuls in-extremis un punct pe terenul sintetic de la Chiajna. Gheorghe Hagi a fost eliminat pentru proteste.

CLASAMENT  LIGA 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.