Echipa națională de handbal feminin a României / FOTO: Ionuț Greere

Naţionala feminină de handbal și-a luat revanșa după înfrângerea de la Togliatti și s-a impus în fața Rusiei cu scorul de 26-25. România şi-a consolidat locul 1 în grupa preliminară 4 de calificare și și-a asigurat în mare măsură calificarea la Campionatul European din Franța.

Meciul de la Cluj-Napoca a fost dramatic, cu răsturnări de situații și cu un final interzis cardiacilor.

Fetele noastre au început foarte bine meciul, au condus pe întreaga durată a primei reprize și au intrat la cabine cu un avantaj de 3 goluri, 15-12. Denisa Dedu a fost senzațională în prima parte a jocului.

Debutul reprizei secunde a fost de coșmar pentru tricolore. Rusoaicele ne-au egalat, noi am reușit un singur gol în primele 10 minute, iar oaspetele au trecut la timona partidei. Eliza Buceschi a dat tonul revenirii. Jucătoarea celor de la Corona Brașov a fost cea care a interceptat mingea cu 5 secunde înainte de final, când fetele lui Trefilov plecaseră pe contraatac.

ROMÂNIA: Dedu, Dumanska – Buceschi 6 (2 din 7m), Dragut 4, Chiper 4, Neagu 4 (3 din 7m), Pintea 3, Băcăoanu 2, Udriștioiu 1, Pristăvița 1, Florica 1

România mai are de jucat două partide în aceste preliminarii: cu Austria în deplasare (31 mai) și cu Portugalia pe teren propriu (Buzău, 3 iunie).

CLASAMENT

clasament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.