Fotbal: Gazonul de pe Oblemenco nu se schimbă ! Ce a spus primarul Craiovei la conferința de presă de astăzi

0
2053

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre starea gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco” și concluziile după întâlnirea de ieri cu  reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai FRF, ai clubului Universitatea Craiova, ai Companiei Naţionale de Investiţii, ai firmei constructoare, CON A, şi ai firmei care se ocupă de gazon, Eco Garden.

Concluzia în privinţa gazonului de pe „Ion Oblemenco”, după întrunirea de urgenţă din Bănie este următoarea: nu se va schimba nimic, dar se fac lucrări de îmbunătăţire şi sunt promisiuni ca la meciul amical cu Suedia, programat pe data de 27 martie, suprafața de joc va arăta mult mai bine.

Mihai Genoiu, primar Craiova

„Mi-am exprimat îngrijorarea pentru situaţia terenului şi am solicitat să se ia măsuri pentru a ajunge într-o stare mai bună. Primăria nu poate schimba gazonul, dar poate face presiuni pentru ca el să fie adus în condiţii mai bune. Concluzia comună este că firma constructoare, care asigură şi mentenanţa gazonului, să-şi asume, printr-un document, că starea gazonului nu pune în pericol integritatea fizică şi siguranţa jucătorilor. Deci aşteptăm, în zilele următoare, un răspuns din partea constructorului vizavi de această stare. Aşadar, meciul va rămâne să se dispute la Craiova şi să sperăm că se vor găsi soluţiile cele mai bune pentru ca gazonul să fie impecabil la data jocului cu Suedia”, a declarat edilul Craiovei.

„Acum se fac drenaje cu un vertidren şi s-a introdus o sămânţă specială de gazon care vegetează în 24 sau 48 de ore, o procedură la fel de scumpă ca şi înlocuirea gazonului. Ce s-a întâmplat la Craiova s-a întâmplat şi pe Arena Naţională şi la Cluj Arena, fiindcă nu există o experienţă de adaptare a gazonului la condiţiile climatice din România, fie că a fost vorba de firme româneşti, sau aceasta, din Olanda, care se ocupă de gazonul de pe Ion Oblemenco”, a mai spus Genoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.